»» ««

Lányok és cápák

Környezetvédelem

Sajátos videókkal kampányolnak a cápákért az aktivisták.

Tudjuk jól, a cápák veszélyeztetett fajnak számítanak, rengeteget fognak ki az uszonyaikért, amiből Kínában leves készül. Arra viszont kevesen gondoltak, hogy az elvileg védelemre hangúlyt helyező Ausztráliában fognak a cápák életére törni: a Nyugat-Ausztráliában bekövetkezett támadások után cápairtásba fogtak. Sokan vitatták ezt a lépést, mert a ragadozók ritkítása nem jelenti azt, hogy pont az "emberevő" cápák kerülnek horogra. Ráadásul minden előzetes fogadkozás ellenére sok más, kisebb cápa is elpusztult a halászatnak köszönhetően.

A dél-afrikai aktivista, Lesley Rochat azt próbálta demonstrálni, milyen is, ha horogra akad valaki. ő meztelenül úszott a cápák közt, amíg elkészült a hatásos kampányfotó. A munkáról videó is készült, amin látható, nem volt egyszerű feladat a mélyben pózolni.

Hannah Frasert sokan "sellőként" ismerik, rengeteg víz alatti modell feladatot vállal a kiváló búvár. Egy cápás kampányban is részt vett, a Bahamák vizeiben táncolt a körülötte úszó kisebb és nagyobb testű ragadozók, így többek között tigriscápák között. Azt szerették volna bemutatni, hogy a veszélyesnek, agresszívnak tartott fajok, mint a tigriscápa egyedei sem esztelen gyilkológépek, amelyek azonnal megtámadnak minden vízbe merészkedő embert. A víz alatti táncot Shawn Heinrichs örökítette meg.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés