»» ««

Új technika

Egyéb

Számítógép irányította mini-tengeralattjárót tesztel Kína.

Minden korábbinál fejlettebb számítógépes technológiával működő, ember nélküli mini-tengeralattjárót teszteltek Kínában - számolt be kedden a Baidu hírportál.

A Hajjen nevű, bő két méter hosszú járművet az észak-kínai Tiencsin Egyetem kutatói fejlesztették ki. A szakemberek beszámolói szerint a tengeralattjáró három héten át gond nélkül működött a dél-kínai tengerben, és 1100 méteres mélységig is lesüllyedhet. A torpedóalakú, sárga tengeralattjáró egyhuzamban 30 napig búvárkodhat, s óránként hat kilométer megtételére képes.

A szakértők hangsúlyozták, hogy a búvárhajó számítógépe olyan fejlett, hogy annak szoftvere maga is képes haladási irányáról dönteni.

A Hajjent eredetileg kísérletezésre, tengerbiológiai feltárásokra, kereső- és mentőakciókban való részvételre tervezték. A jármű ugyanakkor bevethető víz alatti támadó- és kísérőrobotként, más tengeralattjárók felkutatásában is segítheti a kínai hajókat. Mindemellett tengeri bányászplatformok telepítésében, karbantartásában, műszaki állagának ellenőrzésében szintén hasznos lehet - jegyzi meg a kínai rádió híradásában.

[ MTI ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Island (Sandy Island)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Gator XL

Ár: 2.900 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés