»» ««

A legnagyobb védelem

Környezetvédelem

Az amerikai elnök hatalmasra növelte a védett övezetet az Csendes-óceánon.

Barack Obama csütörtöki hatállyal életbe lépő határozata szerint a Csendes-óceánban található Pacific Remote Islands Marine National Monument területét hatszorosára növelik: közel 1,3 millió négyzetkilométernyi övezetben tiltanak minden kereskedelmi célú halászatot és mélytengeri bányászatot.

A Fehér Ház közleménye szerint felismerték azt, hogy a nagyobb kiterjedésű védett területek hozzájárulnak az élővilág regenerálódásához, növekszik a biodiverzitás és a halak száma is. Azok a korallzátonyok, amelyek az amerikai területnek számító apró szigetek körül vannak, a legveszélyeztetettebbek közé tartoznak, mert komoly fenyegetést jelent az óceánok melegedése és savasodása.

Mostantól tehát itt tilos lesz a kereskedelmi célú halászat, de saját célra, hagyományos módszerekkel a helyi közösség tagjai továbbra is foghatnak halat. A mélytengeri ásványkincs bányászata viszont senkinek nem engedélyezett, így a tenger fenekét romboló tevékenységektől megkímélik a területet.

A védett övezetet először George W. Bush elnök jelölte ki a kis szigetek körül, ám most megnövelve a védett övezet sugarát, Obama elnök jelentősen növelte azt a területet.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés