»» ««

Lógva hagyott korallok

Környezetvédelem

Sajátos módszerrel segítik a korallok növekedését.

A különféle kikötőépítési munkálatok ritkán tesznek jót a tenger élővilágának. Az Egyesült Államok Florida államában a PortMiami építése okozott károkat a környéken élő korallmezőkben. Ám igyekeznek megoldást találni a problémára, és lehet, hogy egyszerűbben lehet segíteni, mint azt elsőre gondolnánk.

A szakemberek szerint egy pofonegyszerű módszerrel fel lehet gyorsítani a kis korallok fejlődését: gyakorlatilag néhány egymás felé függesztett PVC csőre kötözik fel koralldarabokat, és az így, egymás felett levő csövek úgy néznek ki, mint egy karácsonyfa, csak díszek helyett korallok lógnak róluk.

A projekt költségvetése európai szemmel nézve kicsit túlzónak tűnik, több, mint 200 millió dollárt emlegetnek a sajtóban, de odaát nem sajnálják a pénzt az élővilág védelmére. A munkát egyébként nem civilek vagy kutatók végzik, hanem egyenruhások: az Army Corps of Engineers kapta a feladatot, de nekik természetesen a NOAA és a flordiai környezetvédelmi hatóság embereivel is együtt kell működni.

A kis korallágakat megerősödésük után pedig újból visszatelepítik a zátonyra, ahol azok további növekedésnek indulhatnak, és ismét látványossá, élettelivé teszik az építkezés miatt megviselt élőhelyeket.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés