»» ««

Ki felügyeli a búvárokat?

Vörös-tenger

Izgalmas csetepaték zajlanak Egyiptomban a szervezetek közt.

Az utóbbi években általában a Chamber of Diving and Water Sports (CDWS) nevéről hallhattak a búvárok, de úgy fest, új szervezet kezébe kerülhet az irányítás. A CDWS az Idegenforgalmi Minisztérium által kijelölt felügyelő szerv volt, ám a minisztérium 2011-es rendeletét egy bírósági döntés hatályon kívül helyezte, mivel törvénytelennek nyilvánították.

Ám az Ifjúsági MInisztérium által támogatott másik szervezet, az Egyptian Federation for Diving is képbe került ezek után, mint lehetséges felügyelő hatóság. Az Idegenforgalmi Minisztérium ugyanis a döntés után ennek a vezetőjét invitálta konzultációra, majd nem sokkal később a CDWS illetékességéről határozott a búvárkodást illetően.

A CDWS hírlevele idézte az Idegenforgalmi MInisztérium állásfoglalását, amiben tájékoztatta a Védelmi Minisztériumot és a Munkaügyi Minisztériumot, hogy a búvárkodást illető ügyekben kizárólag az Idegenforgalmi Minisztérium illetékes bizottságával és a CDWS-sel egyeztethetnek. Úgy ítélik meg ugyanis, hogy a bíróság döntése nem szabályos, a 2011-es rendelet továbbra is érvényben van, és minden más szervezet illetékessége kizárt.

Ám borítékolható, hogy az Egyiptom gazdasági életében igen nagy jelentőségű búvárkodás feletti ellenőrzés miatt vitáznak még a jövőben. Remélhetően ezek csak szervezeti kérdések, és nem befolyásolják a nyaralóként az országba érkező búvárok merüléseit rossz irányba. Az viszont tény, a Mubarak elnök bukásával végződő forradalom az élet számos területén bizonytalan helyzetet eredményezett, és ez minden bizonnyal jó ideig így is marad.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2014 dec 27. 10:22  
Magyarország jól teljesít ! Itt törvényileg meghatározták, ki a "felügyelő". Magyarosan.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés