»» ««

2015 áprilisi eredményhirdetés

Fotózás
1/2. oldal

A Rákok forduló végeredménye mellett kis meglepetésként ismét van képértékelés.

Az áprilisi versenyünkre rákokról készült képeket vártunk. Az élen afféle családi versengés zajlott, reméljük nem lesznek otthon komoly viták a végeredmény miatt.

A 2015 Rákok forduló győztese:
Garfield33 - Herendi (166 pont)

További sorrend:
nme - Szivárvány (110 pont)
Zook - White party (103 pont)
Bunny - Minirák (78 pont)
Korallzabáló - Púposhátú (64 pont)
divefoto - Cím nélkül (56 pont)
atko - A népes család (52 pont)
GRobi - Cím nélkül (51 pont)
horvathv - Cím nélkül (48 pont)
Thomasbuvar - Szemek között (25 pont)
Fefe - Twins - Ikrek (20 pont)
Greg - Ünneplőben (10 pont)
macok - Cím nélkül (8 pont)
Btomi33 - Bújócska (4 pont)
csergezerge - mantis (4 pont)

A májusi témánk a Geometria. Lehet élő vagy élettelen, de emlékeztessen valamilyen szabályos geometriai formára. Beküldési határidő a szokásos, a hónap közepéig várjuk a képeket.

A következő oldalon képek értékelését találjátok, amit a régi hagyományokat felelevenítve Előd László barátunk készített. Köszönet áldozatos munkájáért, reméljük a fotós közösség jól fogadja a megfontolásra érdemes véleményeket, és hosszú távon is megmaradhat a szakmai véleményezés! (Megj: az értékelő sem tudta, ki készítette az adott képet.)


Az írás a következő oldalon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 37. Darth-Digilog 2015 máj 08. 22:18  
Szia!
Ugye létezik az aranymetszés szabálya, ami nagyjából azt jelenti, hogy harmadoljuk a képkockát vízszintesen és függőlegesen is. Ez 4 pontot fog adni. Ha ide helyezzük a fő témát akkor az természetes egyensúlyt fog teremteni szimmetria és asszimetria között, hogy szépen fejezzem ki magam, magyarul jobb lesz a kép. A középre komponált kép statikus. Ezért általában a fotós szemét zavarja a középre komponálás ha annak nem volt valami oka. Ritka amikor mégis a középre komponálás a jó, de természetesen van olyan. A te garnélád szépen átlósan helyezkedik el, ami kis dinamikát visz a képbe, nincs semmi ok amiért viszont egy statikus középre helyezés indokolt lenne. Egyáltalán nem szemtől szembe van fotózva a rákod, hanem kicsit felülről és picit oldalról. De ha pont szemből fotóztad volna még a környezet szimmetriája is kellett volna a középre komponáláshoz, és még akkor sem biztos, hogy jobb lenne, mint aranymetszésben. A másik amit írtam már, hogy van az előtte/utána szabály azaz a téma előtt több hely legyen sem működik itt mivel irányban van a rák és nem szemben .
 36. horvathv 2015 máj 07. 09:39  
Szia DD!
Saját képemmel kapcsolatban, a kicsit túlzótt utómunkával egyetértek. Bár volt már ez a fotó itt másik fordulóban, akkor 22-dik lett, most az első 5 után lévő középmezőnybe került pontszámban szorosan 3-4 másik fotóval.  De a kérdésem nem is erre vonatkozik, hanem a középre szerkesztésre. Ez minden esetben hibás, így kerülendő út, vagy vannak olyan esetek ,amikor nem hibája ez egy adott képnek? A vágással is ezt szerettem volna erősíteni, hiszen teljesen szembe nézett, és majnem szimmetrikus volt az alany.
 35. Bunny 2015 máj 06. 09:27  
Szép volt, köszi a tippeket!
 34. Darth-Digilog 2015 máj 05. 23:58  
A képekről amit szerintem érdemes megjegyezni ha ilyen vagy hasonló téma kerül elénk:
1.- Kicsit alulról fotózva, a rák ollók félelmetesek/dinamikusak tudnak lenni és a részletek, ha fekete a háttér szépen kijönnek. A kép talán legnagyobb értéke a szörők gyönyörű megjelenítése.
2.- Piros háttér mindig jól mutat, főleg kék élőlénnyel. Ha látok piros szivacsot vagy bármit ami piros, mindig megvizslatom közelről, tudok-e valamit rajta fotózni!
3.- Ha nem homogén a háttér, hanem 2 részből áll, attól még lehet jó a kép, sőt fel is dobhatja a képet, ha a főtéma jó helyen van. Érdemes nagyjából átlóba elhelyezni a dinamika miatt a két réteg találkozását.
4.- Egy élőlénynél mindig jobb a kettő. Ha van erre lehetőség csapjunk le rá!
5.-6.- Szép tökéletes homogén háttér nem csak a kék víz vagy a fekete sötétség lehet, nagyon szép ha egy másik élőlény vagy szivacs stb. adja a környezetet. De az legyen szép és hibátlan, ne lógjon bele semmi!
7.- Szintén szépen jönnek a részletek, de már kevésbé látványos a zavarosabb háttér miatt.
8.- A háttér ugyanolyan fontos mint a főtéma! Amit a keresőben látsz, az rajta lesz a képeden! Szép háttérrel szép képet lehet csinálni.
9.- A különleges ritkán látott háttér sokkal jobb mint a szokványos! Ez a lila háttér nagyon dögös.

Ezek a képek mind jó körülmények között készültek, általában sajnos több-kevesebb hibával. De ha ilyen helyzetet látunk (bármelyiket a 9 közül) akkor az megéri a teljes merülést, sőt ha avn rá lehetőség a következőt is!  
 33. Garfield33 2015 máj 05. 16:07  
A téma adott ugyan, de kb valami ilyen szögből és pozícióban kellett volna megfotózni

A további 32 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés