»» ««

Szafarihajó baleset Egyiptomban

Vörös-tenger

Tegnap egy francia csoporttal túrázó szafarihajó süllyedt el egyiptomban, az Abu Dabab zátonycsoportnál.

A helyszínen tartózkodó búvároktól kapott információ szerint szerdáról csütörtökre virradó éjjel három óra körül egy francia szafarihajó nekiment az Abu Dabab III déli részénél a korallzátonynak.

A 38 méter hosszú, 30 fő elhelyezésére alkalmas 2004-ben épült, 2013-ban teljes felújításon átesett szafarihajó az orrán sérült meg. Az ütközés során túl nagy léket nem kapott, így a hajón nyaraló francia búvárok biztonságosan össze tudták pakolni minden felszerelésüket, személyes tárgyaikat. Szerencséjükre a baleset közelében horgonyzott egy másik szafarihajó, így a póruljárt csapatot fel tudták szedni.

A hajó reggel hat óra körül nagyrészt már a víz alá került. Jelenleg a 15 méter mélyen lévő tengerfeneket még nem érte el, nagyjából hét méternyire lebeg felette, de valószínűleg egy erősebb hullámzás vagy az idő le fogja taszítani a jelenlegi pozíciójából a homokos aljzatra.

A baleset során személyi sérülés szerencsére nem történt, viszont mivel ez nem direkt mesterséges zátonynak lett elsüllyesztve, a veszélyesanyagok nem lettek belőle eltávolítva, így várhatóan a kifolyó olaj és üzemanyag miatt környezeti károk várhatóak.

A francia csoportnak ez lett volna az utolsó napja a túrán. A reggeli órákban a társaság egy másik szafarihajót küldött értük, ahová átszálva remélhetőleg most már további kellemetlenségek nélkül be tudják fejezni a minden bizonnyal emlékezetes búvártúrát. Mi pedig valószínűleg egy újabb szafarihajó roncs merülési lehetőséggel gyarapodtunk, nem valószínű, hogy a hajót kiemelnék.

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés