»» ««

Robbanások egyiptomi üdülőhelyeken

Vörös-tenger

Három robbanás történt csütörtök este Vörös-tengeri egyiptomi üdülőhelyeken.

Az első detonáció a Tabában található izraeli turistákkal zsúfolt Hilton hotelt rázta meg. A robbanás oka még nem tisztázott, Egyiptomi biztosnsági szolgálat gázpalack robbanásra, az Izraeli biztonsági források autóbombás merényletre gyanakodnak. A hotel egy része összedőlt.
Taba az egyik legnagyobb határátkelőhely Izrael és Egyiptom között, ahol rengeteg Vörös-tengerhez igyekvő izraeli turista is megfordul. A Hilton hotel szinte a senki földjén fekszik a két állam között, északról az izraeli határ, délről egy egyiptomi ellenőrzőpont határolja. A hotel főleg kaszinója miatt népszerű. A szállodát kiürítették, az áldozatokat pedig az izraeli Eliat városába szállították.
Nem sokkal később két kisebb robbanás is történt a közeli Ras al-Sitanban és Nuvejbában. Előbbi az izraeli hátizsákos turisták körében igen kedvelt kemping. A merényletek hatására a térségben nyaraló izraeli turisták ezrei hazaindultak.

( szerk.: Aki most utazik egyiptomba, ne lepődjön meg ha gondok lesznek a reptéren, de ne felejtsük el, ezek fent vannak az Izraeli határnál, ne pánikoljatok feleslegesen! Hurghada, Sharm El-Sheikh messze van onnan. )


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés