»» ««

Várja a búvárokat a Molnár János-barlang

(Hirdetés)

Ismét lehetőség van arra, hogy az egyik legizgalmasabb hazai merülőhelyen búvárkodjunk- májusban kedvezménnyel!

A Budán, a Frankel Leó utcában található Molnár János-barlang az egyik legfontosabb színhelye a magyar búvártörténelemnek. Már a legelső légzőkészülékes merülési kísérletek idején próbálták feltárni a barlangrendszert, és évtizedeken át zajlottak itt a kutatások. A "régi", pár száz méteres rendszer is világcsodának számított, ám amikor 2003-ban felfedezték az új szakaszt, még a sokat látott búvároknak is leesett az álla. Hatalmas termek, hosszú járatok tárultak fel a szemük előtt, és ugyan azóta is rendszeresen merülnek itt, azt még mindig nem lehet tudni, merre is lehet a járatrendszer vége.

Persze rengeteg dolog változott azóta, hogy a Molnár János-barlang víz alatti részeit elkezdték kutatni. Amikor a közelmúltban megnyílt az új bázis, a régebben erre megfordult búvárok meglepődhettek, milyen szépen kiépített, rendezett körülmények között indulhatnak a víz alá. Kényelmesen lehet készülődni, a vízbe jutást is leegyszerűsíti a platform, mint ahogy kimászni is könnyű a létrán.

Albumhoz klikk a képre.

A víz alatt pedig a rutinos helyi vezetők kalauzolnak el a kiépített kötélpályán. Mivel barlangról van szó, képzettségi szinttől függ, ki meddig hatolhat be a hosszú járatokba, és a jó hír az, nem kell barlangi búvári végzettséggel rendelkezni annak, aki szeretne megismerkedni a Molnár János-barlang víz alatti világával.

Természetesen elvárt egy alapvető merülési gyakorlat: legalább haladó búvárminősítés és nagyjából 100 merülés szükséges ahhoz, hogy valaki biztonsággal kóstolhasson bele a zárt téri merülések világába. A vezetők mindenkinél egyénileg ítélik meg, alkalmasak-e erre. Szerencsére a hely jellegéből adódóan nem kell aggódni szűk terek miatt, mert a merülés egy hatalmas teremből indul, van idő és lehetőség szokni a felszerelést. Aki jelentkezik, annak a szokásos nyílt vízi merülésekhez képest alaposabb felkészítésre van szüksége, hiszen nem csak a helyzet új, a felszerelés is más: a Molnár János-barlangban kizárólag teljes barlangi felszerelésben lehet búvárkodni. Ezt lehet a helyszínen bérelni, ám értelemszerűen ezzel is meg kell ismerekdni.

A lényeg az, hogy egy némi rutinnal rendelkező, érdeklődő búvár számára a Molnár János-barlangban merülni élvezetes kaland, ami az első lépés lehet a barlangi búvárrá válás felé vezető úton- mivel itt tanfolyamok is indulnak, semmi akadálya nincs a továbbképzésnek. Szerencsések vagyunk, hiszen Budapest szívében érhető el ez a kristálytiszta, meleg vízű barlang (a hidegebb részeken is 20 fokos), ami könnyen megközelíthető. Mivel a szükséges felszerelést (légzőkészülék, wing, lámpák) helyben biztosítják, elegendő a búvárruhát és az ABC-felszerelést magunkkal vinni a merülésre. Szintén a helyszínen köthető meg a zárt téri merülésre érvényes biztosítás is.

Albumhoz klikk a képre.

Májusban ráadásként különleges akcióval lepi meg a búvárokat a Molnár János-barlang üzemeltetője: aki a divecenter.hu ezen cikkére hivatkozva jelentkezik, annak a felszerelés bérleti díját elengedik. Ennél jobb lehetőség aligha van arra, hogy belevágjon valaki a barlangi merüléssel való ismerkedésbe!

További információk, jelentkezés:

Facebook oldal

info@mjcave.hu



Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés