»» ««

Novemberi versenyünk eredménye

Fotózás

Az év utolsó előtti versenyének eredményét, és a képek értékelését közöljük.

Idén novemberben nem könnyű témát választottunk, Wide Angle Close Focus, tehát nagylátószöggel készített közeli víz alatti képeket vártunk. Ehónapban is holtverseny alakult ki, most a második helyen osztozik három kép.

A zsűri döntése alapján a havi győztes kép:
Balage - Túl közel? (12 pont)

További pontozott képek:
Thomasbuvar - Ősz (8 pont)
macok - Cím nélkül (8 pont)
Fefe - Tűz Közeli Fókusz - Close Focus Fire (8 pont)
Bunny - Finom falatok (7 pont)
Garfield33 - Szépia a Marson (2 pont)

A december hónapban ismét egyszerűbb, könnyebb témát tűztünk ki Rakomány címen. Olyan víz alatti felvételeket várunk, ahogy egy roncs rakománya a fő téma, nem maga a roncs.

Gratulálunk mindenkikinek, és köszönjük a zsűri munkáját, Előd Lacinak pedig külön köszönjük a most következő szöveges képértékelését.

Balage - Túl közel?
Izgalmas felvétel, szinte bekerülünk a hal szájába. Ha mind a két szeme látszódna még izgalmasabb lehetne, de legalább egy látszik, ahogy ránk sandít. Ha nem lenne szem, egy kívülállónak akár gondot is okozhatna, mit is lát. Szépen bevilágított a szája, a sötét háttér pedig rejtelmesebbé teszi a felvételt.
macok - Cím nélkül
Érdekes, ritka pillanat az ugró sáskarák. Talán a háttér ha természet lenne és nem egy hajó egy emberrel jobban szeretném, de így is érdekes kép. Nagyon jó a "szellemkép", ami érzékelteti, erősíti az ugrás ábrázolását. Kíváncsi lennék a kép létrehozásának történetére!
Bunny - Finom falatok
A kép legnagyobb hátránya, hogy a magyar víz alatti fotósok mindegyikének tucatnyi pont ilyen felvétele van, de valószínűleg a világban is eléggé elterjedt a shagrás tekik portréja. Érdekes ahogy látjuk amint eszik és veri fel a port, a kis homokdomb nekem nem nagyon tetszik és sajnos épp a víztisztaság sem volt az igazi, de egyébként korrekt kép. Szemben, a teki szintjéről, megfelelően szűk képkivágásban hozza az elvártakat.
Thomasbuvar - Ősz
Hangulatos felvétel, egy egyszerű téma, de mégis biztos vagyok benne, hogy aki nem mozog nagyon a víz alatti fotók világában annak ez nagyon különleges lehet. Nekem egy kicsit kevés témának, talán a kidolgozása is esetleges: picit lehetne átlósabb a levél, a háttér lehetne életlenebb, akár több kisebb levélke is lehetne még a jobb sarokban és lehetne még ragozni.
Fefe - Tűz Közeli Fókusz - Close Focus Fire
Tűzhalból is sokat láttunk már, bár ez a felvétel egész jó kis kompozíció (átlós elrendezés, nap az aranymetszési pontban). A színei, a képkidolgozás viszont már kevésbé tetszik, picit olyannak tűnik a monitoromon, mintha régi romlott diára készült volna.Ha az életben nem is volt szép a tűzhal, a photoshopban van szaturációs lehetőség, a víznek is lehet szebb kéket varázsolni.
Garfield33 - Szépia a Marson
Nálam ez végzett az utolsó helyen, pedig a téma az egyik legerősebb, amit a képen láthatunk. Viszont a bő képkivágás, a csúnya háttér és a kiírásnak egyáltalán nem eleget tevő felvétel, nálam nem érdemelte meg a legjobb ötbe jutást. Nyugodtan lehetett volna vágni még ebből a képből, főleg a jobb oldalából és akkor nem középre lenne komponálva a szépia, és a mögötte kevesebb tér mint előtte alapszabály is érvényesülne.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. istvanv 2016 dec 07. 17:02  
Ebben egyetértek Veled....
 7. macok 2016 dec 05. 21:22  
És persze mindkét kép nekem nagyon tetszik, csak azt akartam mondani, hogy esetleg nem halszemmel még jobb lehetett volna.
 6. macok 2016 dec 05. 21:06  
Előrebocsátom, ez csak az én véleményem, de szerintem a CFWA lényege, hogy egyszerre mutatunk egy témát közelről, és annak környezetét (minél érdekesebb, annál jobb) Amikor csak a téma van a képen nagylátó, halszem obival, mint most Balage képe, vagy Feri szemböl denevérhala a DC verenyen, az (bocs) nekem inkább furcsa. Szokatlan rendkívül közeli nézőpont, de egyben torz is. A halszem nézőpont torzítása nekem elviselhetőbb, ha indokolja az, hogy ezzel megmutathatjuk a környezetet. De ha ez elmarad, akkor mi indokolja a nagylátót? Akkor már legyen torzításmentes makró vagy normál obival nem?
 5. zorro 2016 dec 01. 17:58  
SZia! Sajnos túl van lőve a téma... nekem ez volt vele a fő gondom! Nehéz ügy, mert kicsi a téma...
 4. macok 2016 dec 01. 16:00  
Gratulálok Balage! És köszönöm az értékelést.
A kép egy Maldív hajós túrán készült este, a hajó tatjánál a hajó fényei odavonzottak kishalakat, azok pedig egy  mantis rákot, (meg néhány tintahalat). Nagylátóra voltam szerelve, így én is csatlakoztam és abból próbáltam kihozni amit lehetett.
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés