»» ««

Magyar búvárfotós sikerek

Fotózás

Nagyszerű eredményeket értek el honfitársaink a közelmúltban.

Az Underwater Photographer of the Year 2017 versenyének tegnapi díjkiosztóján két magyar alkotó nevét is említették: a roncsfotók kategóriájában Tökölyi Csaba nyert, a portrék között pedig ifj. Lőrincz Ferenc, és utóbbi versenyző egyik kompaktos képét is beválogatták a legjobbak közé a kategóriájában. Ugyanezzel a portréval ifj. Lőrincz Ferenc a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton is első díjas lett.

Albumhoz klikk a képre.

Az oldalunk hűséges olvasói számára egyik fotó sem ismeretlen. Tökölyi Csaba 2014-ben vett részt a DC-RSBH szafarin, és a Louilla roncsáról készült sorozat egyik képével meg is nyerte a legjobb kép díját, utána pedig több más díjban is részesült a Louilla drámai erejű megörökítésének köszönhetően. ifj. Lőrincz Ferenc pedig tavaly kapta meg az első díjat a denevérhal portréval a DC-RSBH versenyen. Az, hogy itthon is díjazott képekről van szó, jelzi, a felkért zsűri döntése nagyon hasonló a nemzetközi verseny ítészeinek véleményéhez.

Természetesen a siker és a dicsőség száz százalékban a fotósoké, de talán érthető, ha egy picit mi is büszkék vagyunk, mert az általunk szervezett túrákon születtek a képek. Nyilvánvaló, hogy magyar búvárfotósként nehéz lépést tartani azokkal a riválisokkal, akik tengerparton élnek, hivatásos búvárként dolgoznak, de az is látszik, nem lehetetlen. Éppen csak olyan lehetőségeket kell keresni, ahol van idő és lehetőség az elmélyült fotózásra- ezért hívtuk életre ezeket a túrákat pár éve. A Red Sea Boats Holidays évek óta segítségünkre van abban, hogy úgy fotózhassunk, ahogy más, átlagos szafarin nem nagyon lenne lehetséges. (Ha valakit érdekel a csatlakozás lehetősége, írjon nekünk, mert nagyon szeretnénk idén is tető alá hozni a túrát.)

Albumhoz klikk a képre.

Azt is ki kell emelni, hogy minden hiedelem ellenére, a Vörös-tengeren is meg lehet találni a nyerő témákat. Noha most Dél-Kelet-Ázsia izgalmas merülőhelyei divatosabbak, az a fotóson múlik, hogy mit hoz ki adott helyzetből. A két most díjazott fotós példája is azt igazolja, hogy még egy évtizedek óta zátonyon rozsdásodó, ezrek által látott roncsról is lehet újszerű, erős képet csinálni, illetve azt, hogy türelemmel, ügyességgel egy szinte mindig oldalról fotozótt állatról is lehet szemtől szembe portrét készíteni.

A díjazottak galériájába néhány további képet is beválogattunk, hogy bemutassuk, egészen változatos és izgalmas mezőnyben sikerült magyar barátainknak első helyeket szerezni, s persze hogy egy kicsit gyönyörködhessünk a víz alatti világ csodáiban.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. macok 2017 feb 14. 21:43  
És gondolom ez a komoly pozitív szakmai visszajelzés a DC-s versenyek zsűrijének is jól esik...
 4. Balage 2017 feb 14. 17:42  
Már annyi helyen gratuláltunk , hogy a DC sem maradhat ki! :)
 3. macok 2017 feb 14. 16:42  
Gratulálok mindkettőtöknek itt is!
 2. Fefe 2017 feb 14. 10:46  
Én is köszönöm a szevezöknek, hogy veletek tarthattam az utolsó  négy alkalommal ezeken a túrákon.
Már több helyen is elmondtam, hogy ez az egyetlen ilyen jellegü buvafotos túra és fotoverseny hazai szervezesben, amit mindenkeppen erdemes, sőt kell is folytatni! Nagyon sok barátság született ezeken a turákon, és sokat tanultunk egymástól fotós szakmailag is!
Mindenkinek javaslom, hogy csatlakozzon az idei 8. DC túrához julius utolsó hetében,
mint ahogy én is csak évekkel később csatlakoztam, amit nem bántam meg :)
 1. Zook 2017 feb 13. 22:46  
Kedves DC, nagyon koszi a beszamolot, es a lehetoseget, hogy ez a kep elkeszulhetett!

Merülőhelyek

Nelivaru Thila

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 26m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés