»» ««

UEF újdonságok

Magyarország

Az oktatási rendszer tanfolyami kínálata technikai téren is bővül.

A magyar alapítású UEF (Underwater Explorers' Federation) az eltelt évek során jól ismert búvároktatási rendszerré vált idehaza. A közelmúltban rendezett UEF oktatói találkozón szó esett a további fejlődésről, külföldi terjeszkedésről, UEF partner búvárbázisokról is. 

Az egyre többeket érdeklő technikai búvárkodás területén sem tétlenkednek a UEF-nél. A Techline több technikai búvár tanfolyamot tartalmaz, lehet barlangi, trimix minősítést is szerezni például, és újabb tanfolyamok bevezetése várható. Ám az igazi érdekességnek az számít, hogy a jövőben a UEF égisze alatt is lehetőség lesz úgy bővíteni az ismereteket, hogy valaki nem teljes körű technikai búvárképzésbe vág bele.

A Fundamentals tanfolyamnak például semmiféle technikai búvári előfeltétele nincs. Sőt, kifejezetten ajánlják minden kedvtelési búvár számára ezt a medencében végezhető képzést, aminek a lényege az, hogy a leghatékonyabb úszási, mozgási technikákat lehet elsajátítani a tanfolyam során. Nem titok, hogy léteznek némileg felületes búvártanfolyamok a világban, de aki szeretné pótolni a hiányosságokat, vagy egyenesen továbblépni a korábbi szinttől, annak a számára a Fundamentals ennek a lehetőségét kínálja, bármilyen oktatási rendszerban tanult korábban. A téli időszak például ideális egy ilyen továbbképzésre, gyakorlásra.

Szintén tendencia, hogy a kedvtelési búvárok egy része szeretné biztonságosabban végrehajtani a mélymerüléseket, anélkül, hogy teljes technikai felszerelésre beruházna duplapalackkal. A haladó nitrox képzés után plusz palackkal, alaposabb dekompressziós ismeretekkel felvértezve válik elérhetőbbé a számukra is a mélymerülések világa, s hosszabb fenékidővel, biztonságosabban búvárkodhatnak például 30-40 méter között nyugvó roncsoknál.

Van akinek ennyi bőven elegendő, hiszen így is új világ nyílik meg a számukra. Aki pedig továbblépne az igazi technikai búvárodás irányába, annak jó belépőt jelentenek az ilyen tanfolyamok.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés