»» ««

Óra búvároknak

Felszerelések

A Casio mélységmérős óráját teszteltük.

A Casio G-Shock Premium GWF-D1000B-1ER óra azzal büszkélkedik, hogy nem csak stílusos, sok funkcióval felszerelt sportóra, még búvárkodásban is jó társunk lehet- még a nevébe is belecsempészték a Frogman szót.

Az óra igazán elegáns díszdobozban érkezett, aztán azt kinyitva láthatóvá vált, hogy ez tényleg egy karóra, ahhoz megfelelő méretű kijelzővel. Ez a hétköznapokban nem is gond, de sejthető, hogy a víz alatt a búvárok igen jelentős része számára nem lennének elég nagyok a számok.

Természetesen vízálló, emellett zafír üveggel, tájolóval, hőmérővel szerelték fel. Nyilván mondani sem kell, hogy rendelkezik stopperrel és más hasonló üzemmódokkal, amik ma már elvárhatóak egy ilyen órától.

Meglehetősen hosszú és részletes leírást kellett átböngésznem ahhoz, hogy megtaláljam a búvár funkciót. Itt meg is kell állni a pillanatra: ez egy mélység- és időmérésre alkalmas óra, nem pedig búvárkomputer, dekompressziós értékkel nem számol. Kiegészítő műszerként lehet használni vagy ha valaki terv alapján merül, de a kedvtelési búvárok számára búvárkodáshoz még mindig sokkal inkább búvárkomputert javasolnék. 

Szintén nem éppen búvárbarát dolog az, hogy a búvár üzemmódot merülés előtt kell aktiválni, még a felszínen kell elindítani a mélységmérést, szemben a búvár műszerek vízre aktiválódásával. Ez végülis érthető, nem kell, hogy az ember hétköznapokban viselt órája minden kézmosáskor vagy esőben átváltson bűvár üzemmódra, csak ha valaki merülés előtt elfelejti ezt bekapcsolni (és lássuk be, ez igen gyakran előfordulhat), 7-8 méterről már nem úszik vissza a felszínre, hogy aktiválja a mélységmérést. 

De ha ezt merülés előtt megtesszük, van egy pontos mélység- és időadatunk, az óra eltárolja a merülési adatokat, ezeket a memóriából ki is lehet bányászni. 

Tulajdonképpen nincs is nagy gond ezzel az órával, ha valakinek tetszik ez a sportos, robosztus stílus, és merülés közben is rajtunk maradhat. A komputernek semmiképpen sem alternatívája, és van még egy dolog, ami nem éppen mellette szól: az ára. Több, mint háromszázezer forintba kerül, ami egy minőségi óráért sem kevés pénz, és egy búvár ennyiért elég sok mást is megvehet. Inkább javasolnám sportos karórát kereső embereknek, akik mellesleg esetleg búvárok is, mint búvároknak, akik időnként órát is hordanak.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. HabaHama 2018 jan 24. 15:09  
(törölve - kérlek apróhirdetésed a bazárba rakd fel : Admin)

Merülőhelyek

Sha´ab Maksour

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal nagy rája egyéb tengeri emlős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés