»» ««

Jubileumi versenyünk eredménye

Fotózás

Az elmúlt havi forduló az elmúlt 10 évről szólt, hiszen éppen egy évtizede indult a havi fotósversenyünk.

Az áprilisi témánk az évtized volt, és olyan képeket vártunk, amely az elmúlt évtizedben készült témamegkötés nélkül. Sőt még az is engedélyezett volt, hogy már díjnyertes képet küldjön be az alkotó. Nagy reményeink voltak a fordulóval, és némileg több képre számítottunk, mint az összesen nyolc nevező.

Mivel a beküldött képek tíz évet ölelnek át, így mondhatjuk, hogy az elmúlt 10 év legjobb képét köszönthetjük "személyében"!

A győztes kép: 
macok - Vadászat (13 pont)

További pontot kapott kép:

Garfield33 - Az örök téma (12 pont)
Fefe - Szemtől szemben - Face to face (11 pont)
Bunny - Egy képes fotós (6 pont)
Thomasbuvar - Tavaszi hérics? (1 pont)
elche - Cím nélkül (1 pont)
mali - Cím nélkül (1 pont)

Gratulálunk a győztesnek és minden képküldőnek, köszönjük a zsűrinek (Násfay Béla, Előd László és Gulyás Zsolt) az ehavi munkáját is!

A következő, május havi fordulónk témája az Éjszakai merülés , nem meglepő módon éjszakai merülések készült víz alatti képeket várunk.

Most pedig érkezzék Előd László képértékelése:

Bunny - Egy képes fotós
Klasszikus cápás felvétel kisérő halakkal. Jó az átlós elrendezés, elég a fény a cápán. Kicsit lehetne közelebbről készítve a kép és a belogó zodiac sem segíti a kompozíciót, ami ugye pedig ne tesz hozzá a képhez az felesleges rá!
Fefe - Szemtől szemben - Face to face
Érdekes kompozíció, szemtől szemben egy denevér hal nem egy gyakori kép, gyakorlatilag most látok talán ilyet előszőr. Már a képet persze ismerem, de mástól nem láttam még ilyet. Ez a legfőbb erőssége a képnek. Jó a háttér, nem zavaros, még a pár kis hal meg a fénypászmák is inkább hozzátesznek a felvételhez, mint zavarnának. Az agyon kontrasztáltság viszont engem nagyon zavar, ettől nagyon vakus és nagyon mű lesz a kép. Ilyen fények nincsenek a víz alatt, a víz lágyan szétteríti a fényt.
Thomasbuvar - Tavaszi hérics?
Hangulatos kép, tényleg mint egy tavasszal nyíló szép virág. Ami miatt nekem nem a szívem csücske, mert mű a felvétel, a nagy semmiben áll ez a sárga "hérics". Bár tökéletes így a háttér homogenitása, de ettől elveszti a romantikáját. PS nélkül persze lehet használhatatlan lenne a kép, mert túlságosan zavaros a környezet általában a kehelykorallok körül.
mali - Cím nélkül
Nehezen találtam meg szegény csikóhal szemét. Sajnos egy képnek érdemes elsőre megmutatnia a lényegét, és természetfotónál, élőlényeknél a szem talán a legfontosabb dolog aminek élesnek és kivehetőnek kell lennie, mert különben furának tűnhet az élőlény. Zavaros lett a kép, nekem a színe sem tetszik, olyan "döglött" színei vannak. Talán nem is a háttér, hanem a hal tartása miatt lett rossz a kompozíció. Ilyenkor szoktam mondani portrézáskor az ügyfélnek: "kicsit emelje feljebb a fejét".
macok - Vadászat
A fele-fele fotók mindig érdekesebbek mint hagyományos társaik. Ez a kép kimondottan izgalmas, hiszen naplementekor halrajt láthatunk a víz alatt, miközben a felszínben is gyönyörködhetünk. Szóval témaválasztás ötös! A kivitelezés sem lett rossz, arra egy négyes alát adnék. Tetszik a halraj annak ellenére, hogy elég összevissza úszkálnak, nem egy csoportban, nincs túllőve egy sem és mindegyik kapott azért valamennyi fényt. Kitelítik a víz alatti részt. Persze egy több példányt tartalmazó raj, szép formációban ütősebb lehetne. Picit talán szűk a tér előttük, nagyon kezdenek kiúszni a képből. Naplementéből meg már láttunk szebbet is, de ennek ellenére jó kis kép ez!
Garfield33 - Az örök téma
Mit írjak erről a képről? Ki tudja hanyadszor?! Vannak szerzők akiknek az életükben egyszer elsül a kezük és utána évekig abból "élnek" meg. Na viccen kívűl, én nem tudom megunni, tökéletes makró!
Beige - Vigyázz ha jön a vonat.
Nagyon rossz minőségű fotó és nagyon szűk keretbe lett szorítva szegény hal. A két oldali vignettálás is érdekes. Gondolom a szerző inkább szép régi emlékként rakta be erre a hónapra ezt a felvételt, mintsem az elmúlt tíz évének csúcstermékeként!
elche - Cím nélkül
Édesek a delfinek, szépek a mozdulatok a képen. Nekem a háttérből nem hiányoznának a búvárok ha nem lenének ott, és a víz minőség nem segített a fotósnak. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni még közelebb kell menni. A háttér akkor sem lesz jó, de a delfinek szebbek lesznek.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. macok 2017 máj 04. 21:18  
Igen, szoros volt. Gratula minden pontszezőnek, és köszönöm a zsűrizést és az értékelést.
 2. Bunny 2017 máj 04. 08:05  
Elég szoros volt az első három :)
 1. Fefe 2017 máj 04. 07:44  
Gratula  Macoknak a megismétlt győzlemhez! A nyertes kép nekem tetszik ! Grafield képe valóban szép, neki is gratula. Köszönöm a zsűrinek az értékelést Előd Lacinak meg az értékelést. 

Merülőhelyek

Yamagiri Maru

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés