»» ««

Több milliárd eurót gyűjtöttek az óceánok védelmére

Környezetvédelem

Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze az Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián.

Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze 112 ország állami- és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián.

Az összegyűlt pénzösszeg csaknem felét az Európai Unió – a kétnapos konferencia szervezője -, 28 tagállama, valamint az Európai Fejlesztési Bank (EIB) ajánlotta fel.

A konferencia célja az óceánok védelmét szolgáló projektek, úgy mint a műanyaghulladékok és az illegális halászat elleni harc, valamint az éghajlatváltozás hatásainak tanulmányozására irányuló programok finanszírozása és megszervezése.

A tengerek szennyezettsége súlyos probléma: évente több mint 10 millió tonna hulladék kerül a nyílt vizekbe. Jelenleg a világ tengeri és part menti területeinek kevesebb mint 5 százaléka élvez törvényi védelmet.

A 2014 óta rendszeresen megrendezett Our Ocean konferencia révén eddig mintegy 8,7 milliárd eurót sikerült összegyűjteni az óceánok védelmére, és a résztvevők elhivatottságát jelzi, hogy a 2017-es év felajánlásai felülmúlták a szervezők várakozásait.

Az anyagi hozzájáruláson túl a részt vevő országok ígéretet tettek rá, hogy több mint 2,5 millió négyzetkilométernyi tengeri terület védettségéről fognak gondoskodni a jövőben.

Ezen kívül a világ öt vezető biztosítótársasága is jelezte, hogy a jövőben nem köt üzletet olyan hajókkal, amelyek érdekeltek az illegális, vagy nem szabályozott halászatban.

A vállalások teljesítését a 2018-as konferencián fogják ellenőrizni Indonéziában.

[ Delta ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés