»» ««

Fókainvázió miatt kért segítséget egy kanadai város

Külföld

A kanadai parti őrség segítségét kérte szerdán Roddickton-Bide Arm, mert a kanadai falut elözönlötték a fókák.

Az Új-Fundland szigeten fekvő kis település utcáin és kertjeiben mintegy negyven, az Atlanti-óceánba tartva eltévedt tengeri ragadozó kóborolt.

Kedden összehívták a városka vezetését, hogy megvitassák a több napja tartó helyzetet, és végül úgy döntöttek, hogy a parti őrséget kérik meg a tengeri emlősök eltávolítására.

"Azt mondták, hogy hagyjuk a természetet, élje a maga életét, de közel egy hete már, hogy a fókák itt tanyáznak" – mondta Sheila Fitzgerald polgármester a The Northern Pen helyi lapnak. Ha a fókák tudnák az utat, már rég elmentek volna.

Az Új-Fundland északi csücskénél fekvő Roddickton-Bide Arm a fókák vándorlási útvonalába esik. Az emlősök télen elhagyják az Északi-sarkot és Grönlandot, hogy az új-fundlandi partokhoz és a Szent-Lőrinc-öbölbe ússzanak. A kanadai média által megkérdezett biológusok szerint azonban a mintegy negyven fóka eltévedt, és az Atlanti-óceán helyett beéri a falut övező homokpaddal.

A szövetségi halászati és óceánügyi minisztérium a minap figyelmeztetett, hogy fókák vadállatok, amelyekhez nem szabad közelíteni vagy megérinteni őket, mert kiszámíthatatlanok és agresszívvé válhatnak, ráadásul"az emberre veszélyes fertőzéseket is terjeszthetnek. A falusiak így nem tudtak mást tenni, mint hagyni szabadon grasszálni az állatokat a garázsbejáratokban vagy az utcán. Az erről készült fénykép- és videofelvételeket a közösségi portálokon is közzétették.

A fókák bőre azonban ugyanolyan világos, mint a behavazott talaj, beolvadnak az útba és nehéz észrevenni őket, így kedden egy gépkocsi két fókával is ütközött. Egyre kedvetlenebbek, tunyán mozognak, szívfacsaró látni ezeket az állatokat – mondta a polgármester, aki beszámolt a két állat elpusztulásáról.

[ Delta ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés