»» ««

CMAS elismerés a Hableány búvárainak

Magyarország

Tizenöt, - a Hableány mentésben résztvevő – búvárnak lett átadva a CMAS négy csillag elismerése.

Az MBSZ 2019. június 18-án megtartott elnökségi ülésének egyhangú döntése alapján tizenöt, - a Hableány mentésben résztvevő – búvárnak lett átadva a CMAS négy csillag a mai napon a Magyar Sport Házában megtartott összejövetelen.  

A Belügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, a TEK, a Sport Államtitkárság , továbbá a Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Polgári Védelem továbbá a Vizimentők magas rangú képviselői, vagy vezetői, illetve jelen volt a Koreai Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének katonai attaséja, demonstrálva azt a magas fokú elismerést, melyet a hazai és a koreai emberek nyilvánítanak ki a 28 emberáldozatot jelentő Viking/Hableány vízi baleset mentése során dolgozó búvárok teljesítménye iránt.

A hazai és koreai áldozatok emlékére tartott egy perces némaságot követően az MBSZ elnökének köszöntője következett, kiemelve, hogy a mentésben dolgozó búvárok teljesítménye 2019 júniusától minden kétséget kizáróan átírta a merülési kézikönyveket és szabályrendszert. A belügyminiszteri utasításra a dunai mentést hatékonyan és gyorsan levezénylő TEK főigazgatójának, Hajdú tábornoknak a személyes üzenete is tolmácsolásra került, illetve beszédet mondott Song ezredes a mentést koreai részről irányító budapesti katonai attaché, Dr. Nébald György olimpiai bajnok, a Honvédelmi Sportszövetség főtitkár-ügyvezető alelnöke és Járosi Péter, a Nemzeti Versenysport Szövetség alelnöke.

Az ünnepségen felolvasásra került a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) technikai igazgatójának, az elnökség tagjának Flemming Holm úrnak a négy csillaggal kitüntetett búvárokhoz írt üzenete, mely úgy fejeződik be: "...alázattal és tisztelettel..."

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. medve 2019 aug 04. 01:34  
volt azért pár érdekes hír ezzel kapcsolatban...

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés