»» ««

Újabb szafarihajó égett le Egyiptomban

Vörös-tenger

18 vendég megmenekült a Marsa alamban történt tűzesetből, egy sajnos áldozatul esett.

Marsa Alamtól északra tűz ütött ki a Red Sea Agressor 1, régebben "Suzana" nevű szafarihajón - jelezték a helyi hatóságok. A hajó búvárszafarin volt, amikor a tűz felcsapott a hajón. 18 vegyes nemzetiségű turistát és a 12 fős legénységet sikerült kimenteni, egy amerikai állampolgárságú vendég viszont sajnos áldozatul esett. Az áldozat holttestét a Marsa Alam-i kórházba szállították.

A tűzeset okáról még nincsenek információk, de a legtöbb esetben elektromos tűz okozza. Egyiptomban a szafarihajók szinte kizárólag fából épülnek, és a hanyag villanyszerelés valamint az egyre több fogyasztó együtt sokszor katasztrofális közvetkezményekkel jár.

Főleg a régebbi hajók elektromos rendszere nincs felkészítve arra, hogy 40 mobiltelefont, tucatnyi búvárlámpát, és fotós felszerelést töltsenek rajta egyszerre. A túlterhelést a vezetékek nem bírják, és a fa hajó pillanatok alatt lángrakap. Természetesen nincs kizárva, hogy más pl. konyhatűz vagy egyéb oka lehetett az esetnek.

Frissítés: A helyi információk szerint az amerikai hölgy Tanzániában az amerikai nagykövetségen dolgozott, és a laptopjáért visszament a már lángoló hajóba. A tűz olyan gyosan elterjedt, hogy már nem tudott kijönni.

[ hurghadians.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Canico de Baixo aréna

Portugal

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés