»» ««

Meghalt az első év brit víz alatti fotósa

Külföld

A brit víz alatti fotózás úttörője, Phil Smith rövid betegség után, 89 éves korában elhunyt. 

Smith alapító tagja volt annak a kisszámú búvárklubnak, amely 1955-ben - a British Sub-Aqua Club alapításának évében - alakult.

A Bournemouth & Poole Branch (No 6) hamarosan jelentős szerepet játszott a nemzeti színtéren, nem utolsósorban Smith lelkesedésének köszönhetően - állítja Adrian King, a bizottság korábbi tagja és Reg Vallintine, a Historical Diving Society (Történelmi Búvárszövetség) tagja, akik az alábbiakban áttekintést nyújtanak Smith életéről. Úgy jellemzik őt, mint "a brit sportbúvárkodás korai szakaszának inspiráló alakját - a BSAC joggal lehet büszke rá, mint alapító tagra".

Phil Smith hivatásos fényképészként 24 évesen kezdett búvárkodni. Tagja volt a BSAC korai búvártiszti konferenciáinak szervezőbizottságában, amelyek célja a munkamódszerek egységesítése és a sportbúvárkodás biztonságának előmozdítása volt.

A tagozat tagjai kezdetben a szigonybúvárkodásra összpontosítottak, és Smith egy sor technikáról szóló cikket írt a klub magazinjába. Több éven át irányította a brit szigonybúvár-csapatot, többek között Brazíliába is elvitte azt, amikor a nemzetközi szabadidős utazások még szokatlanok voltak.

Ő és a BSAC korábbi elnöke, Kendall MacDonald közösen írták az 1962-ben megjelent "Spearfishing in Britain" című könyvet.

A víz alatti fotózás új területe lenyűgözte, 1965-ben Smith megnyerte az első Nemzetközi Víz alatti filmfesztivál összes brit kategóriáját, és ő lett az év brit víz alatti fotósa.

Az 1960-as években számos további díjat gyűjtött be víz alatti fotózásáért és filmkészítéséért, amelyek gyakran a Földközi-tengeren és más tengerentúli vizeken végzett búvárkodásai alapján készültek. A víz alatti filmezés úttörője volt, ő készítette a "Down on the Durleys" című filmet, amely a Poole-öböl egy sziklás szakaszát mutatja be.

Ő volt a vezető fotósa az 1965-ös GLAUCUS víz alatti élőhely projektnek is, amelynek során két tagja egy hétig 10 méter mélyen a Plymouth Soundban élt.

[ Divernet ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés