»» ««

60 méteres medence Dubaiban

Külföld

Dubaiban elkészült, a jelenleg legmélyebb búvárkodásra is alkalmas medence, az új rekorder 60 méter mély.

Az arab országoknál az építkezések egyik szempontja a rekordok megdöntése. A legmagasabb épület, a legnagyobb ... így aztán nem meglepő, hogy megcélozták a legmélyebb medence trófeáját is, amit a nemrég átadott Lengyel Deepspot mondhatott magáénak.

A dubaiban épült Deep Dive Dubai medence nagyjából követi a hagyományokat, a meleg vízes komplexumot (30 fok) telepakoltál mindenféle látványossággal, aminek izlésessége némileg megkérdőjelezhető, de ez teljesen szubjektív dolog.

A medence egy víz alatti elsüllyedt várost kelt életre. Nekem személy szerint a hatalmas, Kambodzsai romoknál látott fagyökerek nagyon tetszenek, ahogy a graffitis fal is hangulatos, de pl. a víz alatt csocsó asztal a wc, sakktábla már kevésbé a zsánerem, de biztos lesz akinek tetszik - ha más nem, a kitalálójának.

A medencében 56 kamera és speciális víztisztító berendezések biztosítják a biztonságot, külön kiemelik a higiéniás törekvéseket a weboldalukon.

A medence JELENLEG kizárólag meghívással tekinthető meg, a nyitásra annyit írnak, hogy: hamarosan. Valószínűleg nem műszaki, inkább a covid járvánnyal összefüggő korlátozások fogják a nyitás időpontják meghatározni.

Bárhogyis, ha elérhető lesz, Dubai egy újabb látványossággal gazdagodott, immár nekünk, búvároknak célozva, ahová már Will Smith is bejelentkezett (aki közismerten imád búvárkodni).

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés