»» ««

Tengeralattjárók módjára működő búvárpalack

Felszerelések

Egy elemmel működő szivattyú segítségével a búvárok fenntartják a semleges felhajtóerőt azáltal, hogy vizet adnak vagy vesznek ki a palackból.

Az Avelo olyan búvárpalackot hozott létre, amely kisebb súlyú és több légzőgázt tartalmaz, mint egy hagyományos búvárpalack, amely kompenzálja a felhajtóerő változását, ahogy a búvár belélegzi a palackból a légzőgázt, így nincs szükség mellényre.

Az Avelo rendszer egy könnyű hidrotankot használ, amely egy belső zsákot tartalmaz a levegő tárolására. Egy elemmel működő szivattyú segítségével a búvárok fenntartják a semleges felhajtóerőt azáltal, hogy vizet adnak vagy vesznek ki a palackból. A víz a palackban lévő zsák körül töltődik fel. Ez a technológia a tengeralattjárók felhajtóerő-szabályozását utánozza, amely a mélység megváltoztatásához vizet vesz fel és enged ki.

A hidrotank pozitív felhajtóerővel rendelkezik, így a búvár, akinek csak levegő van a palackjában, a felszínen fog lebegni. A lemerüléshez a búvároknak csak meg kell nyomniuk egy gombot, amely elegendő vizet pumpál a zsákba ahhoz, hogy semleges felhajtóerővel rendelkezzen, és lefelé ússzon. Ahogy a légzőgáz elfogy, és a tartály felhajtóereje növekszik, a búvár a felhajtóerő fenntartása érdekében továbbra is vízzel ellensúlyozhatja az elvesztett gázt. Az Avelo szerint egy 50 perces merülés során átlagosan csak kétszer kell vizet adagolni a tartályba. Ezt a felhajtóerőt a mélység nem befolyásolja, így a merülés végén a búvárnak csak a felszín felé kell úsznia. A felszínen a hidrotartályból vizet ürítenek ki, hogy a pozitív felhajtóerő visszaálljon.

"Nincs szükség súlyokra" - mondja Aviad Cahana, az Avelo rendszer feltalálója. "Egyszerűen csak kölcsönveszi a súlyát az óceánból."

Az Avelo rendszer lehetővé teszi a búvárok számára a semleges felhajtóerő elérését mellény és súlyok nélkül. A mellény által létrehozott légzseb nélkül megszűnik a gyors felhajtóerő-változások okozta instabilitás kockázata, és mivel a rendszer az óceánból kölcsönöz vizet a tartály felhajtóerejének ellensúlyozására, a búvárok mindenféleképpen a tökéletes súlymennyiséggel rendelkeznek minden merüléshez és a merülés minden szakaszához. Az alkotók több mint 1000 merülés során csiszolták a rendszert Hawaiin, különböző tapasztalati szintű tesztbúvárokkal, a bolttulajdonosoktól a nyíltvízi tanfolyamra készülőkig.

Az Avelo rendszer súlya összesen 18Kg, és egy hidrotankból, akkumulátorból, szivattyúból és szabályozóból áll. Üzemi nyomása 300 BAR.

Az Avelo szabadidős és professzionális minősítési programokat hozott létre, hogy a búvárokat kiképezzék az új rendszerük működtetésére. Ez magában foglalja az online tanulást és két nyíltvízi merülést. A kiskereskedelmi árat még nem tüntették fel, de az Avelo szerint az ár hasonló lesz, mint a meglévő szabadidős nyíltrendszerű búvárfelszereléseké. A gyártási és ellátási lánc kapacitásától függően az Avelo várhatóan 2023-ban lesz elérhető a szabadidős búvárok számára.

[ www.scubadiving.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. istvanv 2021 nov 30. 14:56  
Pofonegyszerű! Javaslom még hozzá az uszonyba integrált propellereket, amiket a felszínen tutajként vontatott napelem hajtana. Így szükségtelenné válna a bonyolult lábbal hajtás....

Merülőhelyek

Local, Temple

Egypt, Red Sea

4/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés