»» ««

Nyomoznak két búvár barlangba fulladása ügyében

Külföld

Két búvár a Chassahowitzka Wildlife Parkban merült a "Buford Springs Cave"-nél, és jelenleg ismeretlen körülmények között életét vesztette.

Június 22-én kb. 12:20-kor a Hernando Megyei Seriff Hivatalba 9-1-1 hívás érkezett egy lehetséges fulladással kapcsolatban.  A megadott helyszín a "Buford Springs Cave" volt, amely a Chassahowitzka Wildlife Parkban található Weeki Wachee-ben.  A 911-et hívó három fiatalkorú (15, 15 és 17 évesek) egyike volt, akik reggel 9 óra körül érkeztek a parkba, hogy ússzanak és a víz mellett lógjanak.

Körülbelül 11 órakor két felnőtt férfi érkezett. Miközben a felnőttek a merüléshez készültek, beszélgettek a fiatalokkal is. Ezután mindkét felnőtt belépett a vízbe, és rövid időre lemerültek, mielőtt felbukkantak.

Amikor a búvárok felbukkantak, beszélgetésbe elegyedtek egymással. A fiatalok úgy vélték, hogy a beszélgetés a "barlangba" való visszatérésről szólt, és arról, hogy van-e elég levegő a palackjukban a merülés befejezéséhez. Az egyik búvár feltehetően megemlítette, hogy esetleg szivároghat a levegője. Rövid idő elteltével mindkét felnőtt visszaugrott a víz alá.

Nem sokkal később a fiatalok megfigyelték, hogy az egyik búvár feljön a felszínre.  A búvár arccal lefelé lebegett, és úgy vélték, hogy ezt szándékosan tette, hogy megkeresse a másik búvárt, aki még nem bukkant fel. Nem sokkal később a fiatalok észrevették, hogy nem jönnek fel a felszínre buborékok, mint korábban.

Az ifjak átúsztak, hogy megnézzék a férfit, de nem kaptak választ.  A három fiatalkorúnak sikerült a búvárt a dokkhoz vinnie, de nem tudták kiemelni a vízből. Érkezésükkor N. Burburan és J. Balafas helyettesek beugrottak a vízbe, és együtt felemelték a búvárt a dokkra. A búvár nyilvánvalóan elhunyt.

A helyettesek megvárták, hogy a másik búvár a felszínre jöjjön.  Mivel tudták, hogy a búvárok megbeszélték, hogy mennyi levegő van a palackjukban, a helyettesek úgy vélték, hogy bármelyik percben felszínre kerülhet, mivel kifogyott a levegője.
Ahogy telt az idő, és a második búvár nem került a felszínre, feltételezték, hogy valószínűleg valamilyen probléma merült fel nála a barlangban.

A Nemzetközi Vízalatti Barlangi Mentő- és Mentőcsoport (IUCRR) több tagja is a helyszínre érkezett, hogy megpróbálják megkeresni a második búvárt. Ezek a magasan specializálódott barlangi búvárok a vízbe mentek, és megkezdték a második búvár felkutatását. Az IUCRR búvárai körülbelül 42 méter mélyen a felszín alatt találták meg a második búvárt, aki kiemeltek és a felszínre hoztak.

Egyik búváron sem voltak nyilvánvaló traumára utaló jelek, és úgy tűnt, hogy mindkettőjüknél megvolt a megfelelő búvárfelszerelés. Jelenleg nem ismert, hogy a felszerelés megfelelően működött-e. Mindkét áldozatot átadták az orvosszakértőnek.

[ Hernando County Sheriff's Office ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Local, Temple

Egypt, Red Sea

4/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés