»» ««

Víz alatti bicikli Oroszországból

Egyéb

Úgy fest, az oroszok törtek előre a lábbal hajtott minitengeralattjárók kifejlesztéséért vívott versenyben: egy szentpétervári cég kétszemélyes szerkezete igencsak ígéretesnek tűnik.

A Kék Kozmosz fantázianevű minitengeralattjárót elsősorban turistáknak szánják tervezői. Állítólag igen könnyű kezelni, nem szükséges hozzá speciális képzettség. Akár 30 méteres mélységig is ereszkedhet, és négy órán keresztül lehet vele a víz alatt tartózkodni.

A járművet az utasok saját testi erejükkel tartják mozgásban, gyakorlatilag a kerékpár és a tengeralattjáró kombinációjaként fogható fel. A lábukkal pedálozó utasok az áttetsző burkolaton keresztül láthatják a víz alatti világot. A hírek szerint a szerkezet 4-6 km/h sebesség elérésére képes. A tervezők számos biztonsági berendezéssel szerelték fel (például a mélységet figyelő automatika nem engedi a névleges mélység alá süllyedni, van vészfelemelkedési lehetőség, illetve a keresést megkönnyítendő jeladó is beépítve), de a tervezők állítják, minimális a használat során a kockázat, hiszen rendkívül egyszerűen kezelhetőnek tervezték a Kék Kozmoszt. Ezért nem szükséges előképzettség sem a használatához.

Ráadásul az is érdekessé teszi az előzetesen 16,000 euro árúra kalkulált gépet, hogy természetesen nem csak turisztikai célokra használható a kicsi tengeralattjáró, hanem tudományos vagy más megfigyelési feladatokra is alkalmazható lesz majd.

[ Russian Science News ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés