»» ««

Cápa-támadás Magyarországon

Környezetvédelem

Ezúttal a rettegett ragadozó az áldozat... Többször hallottunk már arról, hogy külföldön komoly felháborodást keltett az, ha valamelyik áruházlánc cápahúst kínált különlegességként.

Nos, legutóbb a hazai Metro áruházak akciós újságjában tűnt fel ez az igencsak vitatott "termék", tehát a búvároknak nem kell távoli országokba utazni, ha látni szeretnének egy igazi cápát - kérdés, hány embernek okoz ez igazi örömet.

Talán még azok is tisztában vannak a cápa rendkívüli jelentőségével a táplálékláncban, akik nem a szerelmesei a búvárkodásnak, a búvárok pedig rendszeresen bojkottálják azokat a boltokat és éttermeket, ahol cápahúst árulnak. A sharmi cápás étterem bezárásáról éppen úgy tudósított a divecenter.hu, mint az Angliában cápahalászatot tervező vállalkozó kudarcáról, vagy a Lidl áruházak németországi boltjaiból eltűnő cápákról.

Természetesen mi nem kívánunk ítéletet mondani senki felett, hiszen álláspontunk a környezet védelmét illetően eddig is egyértelmű volt, a történtek fényében pedig mindenki olyan következtetést von le, amilyet a szíve diktál.
Viszont fontosnak tartottuk, hogy elektronikus levélben megkérdezzük a magyar Metro áruházlánc marketing managerét, illetve levelet intéztünk a Metro AG központjába is, ám sajnos egyik megszólított sem érezte úgy, hogy válaszolnia kellene felvetéseinkre. Így aztán nem tudhatjuk, a cápa árusítása mennyire áll összhangban a Metro által felvállalt alapértékek közül például ezzel: "Elkötelezettek vagyunk az erkölcsi és környezeti értékek iránt."

Azt sem tudhattuk meg, milyen forrásból, melyik országból származik a kínált előhűtött egész cápa, hiszen erre szintén nem kaptunk választ (mindez talán a "Kommunikációnkat a nyitottság jellemzi" alapértékkel van összefüggésben), de mi természetesen továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy közzé tegyük a Metro álláspontját a cápaárusítással kapcsolatban.

Kapcsolódó írások: Tilos a cápavadászat a Vörös-tengeren , Bezártak egy cápahúst kínáló éttermet Sharmban , A brit halász lemondott a cápauszony-exportról , Cápauszonyleves a hongkongi Disneylandben , Megmentették a cápákat a Lidl-fagyasztóktól , Cápa egy szupermarketben


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Woodhouse Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 2.5) nehéz körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés