»» ««

Coral Cay Conservation egyiptomi projektje

Környezetvédelem

Az angliai Coral Cay Conservation (CCC) legújabb projektjének keretei között lehetőség van a dél-egyiptomi Um Tondoba Eco-lodge területén önkéntes munkára.

A CCC a HEPCA-val és az egyiptomi Környezetvédelmi Minisztériummal együttműködve 2006 februárjában indítja a 3 hónapig tartó bevezető un. pilot projektjét az egyiptomi korallok vizsgálata, védelme érdekében.

A program két nagyjából 5 hetes szakaszból áll, az önkénteseknek lehetőség van külön-külön, vagy mindkettőre jelentkezni. A bázis a Marsa Alamtól 14 km-nyire délre fekvő Um Tondoba Eco-lodge területén lesz, közvetlen a Vörös tenger partján. A szállások afrikai stílusú kunyhókból és tradicionális Beduin sátrakból állnak. Élelmezéshez a helyi erőket és alapanyagokat használnak, de az önkéntesek is tevékenyen részt vesznek az előkészítés, tálalás, mosogatásban. Lehetőség van az Eco-lodge területén természetesen vásárlásra, hitelkártya használat lehetséges. A bázis területét csak engedéllyel lehet elhagyni.

A tervezett merülési terület a parti zátonyok, ami relatív érintetlen, viszont fokozottan fenyegetve van a civilizáció jövőbeli hatásaitól, mint a szennyvíz, a partmenti építkezések és tereprendezések, vagy akár a búvárok és snorkelesek által okozott sérülésektől.

Bővebb információ a CCC oldalán, angolul.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés