»» ««

Problémák a DAN America körül

Egyéb

A Divers Alert Network (DAN) amerikai részlege előbb egy több dekompressziós kamrát üzemeltető céggel került vitába, nemrég pedig egy bahamai cég döntött úgy, hogy nem fogadja el a biztosításait.

Az első esetben a Sub-aquatic Safety Services (SSS), ami kamrákat üzemeltet többek között Mexikóban, Belize szigetén illetve Thaiföldön is, néhány napig azon az állásponton volt, hogy a továbbiakban a DAN America kártyájával rendelkező búvárok nem tekinti biztosítottnak. A vita állítólag onnan eredt, hogy a DAN America szerint az SSS által üzemeltett kamrák a szokásoshoz képest lényegesen többet számláznak egy kezelésért. Végül sikerült megállapodni, és az SSS honlapja szerint a jövőben is vállalja a DAN America által biztosított búvárok kezelését. Azt minden érintett fél folyamatosan hangsúlyozta, a problémák csakis és kizárólag a DAN Americával kötött szerződésekre vonatkoznak, így a magyar búvárok jelentős része által választott DAN Europe-ra nem.

Ugyanez a helyzet most is, amikor a Bahamas Hyperbaric Centre Ltd. tette közzé, hogy a továbbiakban nem fogadja el búvárbalesetek kezelésének fedezetéül a DAN America biztosítását. Ezért vagy más biztosítási konstrukció választását vagy készpénzes fizetést javasolnak a búvároknak. Bár kevés magyar búvár utazik a Bahamákra, és főleg nem jellemző ez DAN America biztosítással, talán mégis ajánlatos előzetesen érdeklődni. Reméljük, ezek az esetek nem egy olyan konkurrenciaharc eljövetelét jelzik előre, amikor bizonyos biztosítók megállapodva a dekompressziós kamrák üzemeltetőivel, a más cég által biztosított búvárokat kedvezőtlen helyzetbe hozzák.

[ Az Underwatertimes cikkei nyomán ]

Kapcsolódó írás: Búvárok Lipótmezőn
Kapcsolódó linkek:
Divers Alert Network
DAN Europe
Sub-aquatic Safety Services


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés