»» ««

A merülés színpompás világa

Felszerelések

A búvárkodásnak is megvannak a maga divatirányzatai, ám bizonyos alapszínek, mint a kék, a fekete vagy a sárga továbbra is dominálnak. Vannak, akiket nem elégít ki a szegényes választék, de Amerikában természetesen az ő problémájukra is találtak megoldást.

DiveGoddessMiért pont az USA az ilyen dolgok igazi hazája? Egyszerűen azért, mert a piac sokkal nagyobb, a sokkal több egyéni igény kielégítésére pedig érdemes vállalkozást alapozni. Érdemes megnézni, mennyivel nagyobb mondjuk a búvárruhák méretválasztéka is. Valószínűleg azt is sokan tudják, hogy odaát nagyon szeretik a lycra overállokat, amik csekély hővédelmet nyújtanak, viszont kényelmesek és jól néznek ki, legalábbis a viselőik szerint - trópusi vizekbe ideálisak. Mi sajnos nem vagyunk olyan szerencsések, hogy a gyakori utazások ilyen kellemes helyekre indokolnák a színes overállok beszerzését, de a gyártók azért nem szűkölködnek egyéb felhasználási javaslatban sem. Ajánlják neoprén ruha alá, hogy akadályozza a víz áramlását, vagy a ruha fölé, hogy ruhája alapján könnyebb legyen megismerni a búvárt. Bármi is a cél, azért azt le kell szögezni, ezek a felszerelések nem különösebben drágák, szóval ha valakinek megmozgatta a fantáziáját a dolog, érdemes szétnézni mondjuk a DiveGoddess honlapján.

A Funky Fins gyártotta uszonyok pedig azokat hozhatják lázba, akik unják a szokásos sárga színt. A sznorkelezéshez vagy búvárkodáshoz ajánlott papucsos uszonyokat több mintázattal ellátva dobták a piacra, és mivel angol cégről -kakukktojásként a különleges felszereléseket gyártó amerikai cégek között- van szó, megrendelése esetén nincs hosszadalmas vám- illetve adóprocedúra. Persze átlagbúvár számára ezen túl nehéz kézzelfogható érvet felhozni a Funky Fins mellett, de tudjuk, nem vagyunk ugyanolyanok - talán valakinek pont egy ilyen volt a szíve vágya. Nyilván akadnak kézzelfogható előnyei az egyedi mintáknak, víz alatt és felett egyaránt, de egy uszony esetében azért talán fontosabb az, hogy valóban hatékony legyen, erről pedig nekünk nincs pontos információnk.

ScubaHidesBúvárközpontok figyelmébe ajánlják többek között azokat az akár otthon is felhelyezhető díszítő bevonatokat, amivel a palackok egyedivé tehetők. A ScubaHides több mintát is kínál a megrendelőinek, de természetesen vállalják egyedi minták tervezését és készítését is. A feldíszített palack ígéretük szerint nagyjából egy évig fog eredeti pompájában megmaradni, és megakadályozza a palackok keveredését. Nyilván ennek komoly gyakorlati haszna van a tengerentúlon, ahol az egymáshoz igencsak hasonló alupalackok tömege van forgalomban. Ez a bevonat semmilyen szempontból nem befolyásolja a palack tulajdonságait, használati értékét, és ha megkopott vagy cserélni akarja a tulajdonos, könnyen eltávolítható, legalábbis a gyártó ígérete szerint.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Rosalie Moller Wreck

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés