»» ««

Az Apeks és Mares 2006-os újdonságaiból

Felszerelések

Abban a szerencsében volt részünk, hogy kipróbáhattuk az új Mares Euro-Jacketet és az Apeks XTX reduktorát.

Amikor a medence szélén állva nézegettük az Illés Stephan által hozott felszereléseket, kézbe véve az Apeks XTX-et, a cég 2006-os újdonságát, egyből észrevehető az igényes kidolgozás és az új dizájn. A második lépcső előlapján a sorozatra utalva még az X betű is felfedezhető. Valószínűleg a reduktor külsején változtattak elsősorban, hiszen az Apeks jól bevált TX sorozata az egyik ledkedveltebb reduktor még a technikai búvárok között is, teljesítménye nem indokolna fejlesztést. A különbségek közé tartozik még az, hogy a kicsi és rendkívül könnyű második lépcsőből a kilélegzett levegő szélesebb nyíláson áramolhat ki, nem zavarva a látást.

A víz alatt az Apeks XTX 100-as semmilyen meglepetést nem okozott. Rendkívül jól adta a levegőt, az új, könnyű második lépcső nagyon kényelmes, azaz az Apeks reduktorok kedvelői bátran választhatják ezt az új modellt. Aki pedig egyszerűen csak egy nagyteljesítményű reduktort szeretne, akármelyik Apeks mellett dönthet.

A Mares Euro-Jacket kapcsán Stephan percekig csak az újdonságokról beszélt. Erről az új mellényről már olvashattatok, mert érdekes körülmények között született. Európai búvármagazinok olvasói szavazták meg, mi az, amilyennek elképzelik az ideális búvármellényt, ők pedig komolyan vették a feladatot. A mellényt a Mares alkotta meg, és az elkészült 2006-os újdonság, az Euro-Jacket tényleg nagyon sokat ígérő. 
Gondosan párnázott háttámla és vállpánt, ezek kényelmesek még akkor, is ha búvárruha nélkül merül valaki. Új integrált súly rendszerének jellemzője, hogy a súlyzseb nagyon stabilan rögzül, könnyű behelyezni, és egyszerűen eltávolítható. A mellényt 5 D-gyűrűvel és hagyományos inflátorral szerelték fel. A kényelem érdekében állítható derék- és mellpántot igényeltek a búvárok.

A hibrid megoldású, tehát részben hátlebegtetős mellény kétrétegű lufival készül. A külső rész 840-es Cordura, a belső 420-as Nylon. Igyekeztek arra törekedni, hogy a mellény könnyű legyen, mivel manapság a sokat utazó búvárok számára ez mindenképpen fontos tényező. A mellényt felszerelve és felfújva látszott, hogy a kialakításának köszönhetően a lufi részben "körülöleli" a palackot, illetve alsó rész megtartja a palack alsó részét, ami így nem zavarja a búvárt.

Ezek után már csak arra voltunk kíváncsiak, a víz alatt mennyire lesz kényelmes az Euro-Jacket, hiszen láttunk már számos sokat hirdetett újdonságot, amelyek a valóságban nem feleltek meg az elvárásoknak. Nos, az Euro-Jacket nem okozott csalódást. Kényelmes, jól kezelhető, a víz alatt stabilan tartott minket, szóval mindazt biztosította, amit ma elvárunk egy korszerű búvármellénytől. A súlyrendszer nagyon megbízhatónak tűnt a víz alatt is, ami fontos az integrált súlyzsebeknél. Tetszett a párnázott háttámla, illetve az enyhe szöget bezáró vállpántok, aminek köszönhetően jól magunkra tudtuk igazítani a mellényt. Emellett ne feledkezzünk meg arról a szubjektív tényről sem, hogy a mellény kinézete mindannyiunknak nagyon tetszett.

Összességében kifejezetten kedvező benyomásokat szereztünk a két új felszerelésről, amiket most kipróbálhattunk. Köszönjük a lehetőséget az Action Sportnak!

Kapcsolódó link: Mares
Kapcsolódó írás: Új kezdeményezés - az Euro-jacket



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés