»» ««

Megjelent a 2006 májusi Submarine

(Hirdetés)

Újságosoknál és a megrendelők postaládájában az Új SUBMARINE Búvármagazin. A lapindító írás és a tartalomjegyzés a Főszerkesztő tollából.

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Lapunk megjelenésével egyidőben parlamenti választások zajlanak Magyarországon. Természetesen eddig sem foglalkoztunk politikával, és ezek után sem fogunk, nem is ez a feladatunk. Hogy egy kedves soproni Olvasónk, Péter leveléből idézzek: "a magazin szuper! Kezdetektől fogva érkezik rendszeresen, és nagy öröm, hogy a mai világban még van olyan szerkesztőség, amely nem úszott el a reklámok és politizálás irányába..."

Továbbra is ezeknek az elveknek szeretnénk megfelelni, de egy szomorú esetet azért szeretnék elmesélni.

Búvártúrákat szervező ismerősöm került kellemetlen helyzetbe, mert hatan lemondták a tervezett szafarit. Ráadásul a hajó is csak ígéretre lett lefoglalva, repjegyek megrendelve, nevek leadva. De a létszám mégsem teljes. Indoklás nincs, csak némi sajnálkozás. Oktatónk izzadva próbálkozik: Mégis mi a probléma? Keresi, kutatja a lemondás okát. Nincsen értelmes válasz, de amikor véletlenül szóba kerül az utazó csoport egyik tagjának neve, akkor elszabadul a pokol, az említett úr és édesanyja valószínűleg heves csuklásba kezd.
Kiderül az ellentét valódi okai is. - Én nem fogok egy ....... (itt jelzők következnének, szépen kidolgozott rendben) "Rinocérosz párti"-val egy hajón lenni, és persze a haverok sem. -
A "Rinocérosz párti hívők" állítólag meg is fenyegették a "Vízilovasokat", hogy nem akarják meglátni őket a hajón, vagy megzabáltatja a csapatot a cápákkal. Rettenet! Ide jutottunk. Pedig ez a csapat kétszer már utazott is együtt a legnagyobb békében! Természetesen megígértem, hogy nevekkel nem írom meg a történetet, de talán így behelyettesítve, szolgál némi okulásul.

Remélem mi olvasóinkkal egy hajóban evezünk, és együtt fedezzük fel a Flores-szigeteket, együtt nézzük meg a londoni búvárkiállítás érdekességeit, vagy éppen közösen adunk randevút Marsa Shagra hatalmas ragadozóinak is. Hogy mennyire társas hobbi is a mienk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az izvernai búvárexpedíció izgalmas beszámolója. Hát igen, egyedül minden nehezebb. És ha már a nehézségeknél tartunk, belekóstolhatunk a technikai búvárkodás elsajátításának "gyötrelmeibe" is, melybe még képzett búvároktatónak is "beletörhet a bicskája".

Nagyon remélem, hogy április 23-át követően a búvárutaztatóknak nem kell külön "Rinocérosz" és külön "Vízilópárti" túrákat szervezni. Nem beszélve a "delfinekről" és a "lamantinokról"! Kívánok politikától kevésbé hangos, mosolygós szép napokat és merüléseket!

Herold István
főszerkesztő

SUBMARINE Búvármagazin VII. évfolyam 2. (28.) szám -2006 április-május- Tartalom:
Kalandozások az indonéz szigetvilágban
Flores és környéke - Szétnéztünk a felszereléspiacon
Kiállítás ködös Albionban
A kedvenc merülésem a kedvenc komputeremmel
Tanácsok "újszülött" búvároknak 10. rész
Hol tanuljunk búvárkodni?
Érdekességek Neptun isten birodalmából - Amikor a csigagyűjtés túlélési trükk -
Tappancs, pipa, hallátó - A technika ördögei
A Longimanus hava
Rubis
Tengerbiológia kezdőknek és haladóknak - Nimfák könnye - avagy az igazgyöngyök igaz története
Madárinfluenza és a merülés
Barlangi búvárexpedíciók - Isverna expedíció 2004
Roncsszafari a "Fekete hegyek" lábánál
Pörögjön a játék! - Vízihoki Magyarországon
Irodalmi ásatások búvároknak - "Víz és szenvedély"
2. SUBMARINE Búvárfotós Verseny
Kis hírek a nagyvilágból - (a divecenter.hu rovata)
A National Geographic Channel műsorából
Portfólió - Kenéz György
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés