»» ««

Veszélyes biztonságérzet

Magyarország

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a búvárkodásra is kiterjesztett magyar biztosítások lehetséges veszélyére.

"Szomorú tanulság, minden búvárnak" kezdi olvasónk a levelét, majd így folytatja:

"A magyar búvárok mielőtt merülni mennek, jelenleg már több biztosító ajánlatából választhatnak, hogy kinél is biztosítják magukat, egy esetleges baleset bekövetkezése esetére. Látszólag azonos szolgáltatás, esetleg egyéb kényelmi szolgáltatásokkal kiegészítve.
Ha az ember minden szabályt szigorúan betart, akkor is előfordulhat hogy bekövetkezik a búvárok rémálma. Egy búvárbaleset nem olyan dolog mint egy kartörés. Sajnos a baleset tünetei néha több nappal később jelentkeznek, mint ahogy a merülés történt. És ekkor történik a gond. A jelenleg Magyarországon elérhető biztosítások többsége (tisztelet a kivételnek) utasbiztosítás. Ezekkel a gond az, hogy csupán a külföldi tartózkodásra és merülésre biztosít.
Ha itthon merülünk, ill. ha hazajövünk a külföldi merülésből és utána jelentkeznek a tünetek, szétteszik a kezüket és az embert magára hagyják. Ez sajnos személyes tapasztalat.

Ki kell mondanunk, hogy ha az ember merülés után nem vár minimum 48 órát mielőtt hazautazna, az utasbiztosítás egy hamis biztonságot ad tulajdonosának. Természetesen 48 óra után is jelentkezhetnek tünetek, csak arra már kicsi az esély. A hazautat pedig igen is mindenki tekintse egy jelentős veszélyforrásnak. Vagy magas hegyeken autózunk keresztül, vagy repülünk. Tehát ha gond van, az a hazaúton vagy utána jelentkezni fog. P.G. "

A fentiek tükrében ajánljuk olvasóinknak, hogy előre tisztázzák a kiszemelt biztosítóval, hogy mi történik abban az esetben, ha a dekompressziós betegség tünetei itthon jelentkeznek, mert hiába van már hazánkban is dekókamra, ha saját zsebből kell fizetni, bizony nem lesz olcsó mulatság. Az utazás előtti felszíni időre vonatkozóan a szakirodalom is azt ajánlja, hogy "ismételt merüléseknél 48 óra".
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés