»» ««

Adriai magyar ingatlanokat bontanak

Adria

Az index információi szerint buldózerrel rombolják le az engedély nélkül épült magyar ingatlanokat.

Szerdán megkezdték a 48, illegálisan épített viri ingatlan bontását a horvát hatóságok, amelyből 18 magyar tulajdonban van. A zágrábi magyar nagykövetség szerint a jogi helyzet egyértelmű, a bontást elrendelő horvát környezetvédelmi minisztérium elutasítja, hogy direkt a magyarokkal packáztak volna. Az épületek nem felelnek meg az építési szabályoknak, ráadásul elcsúfítják Horvátország egyik legszebb szigetét, indokolta a miniszter a döntését.

A magyar nagykövetség tájékoztatása szerint már berendezett ingatlanokat is elbontanak. Érdeklődésünkre elmondták, hogy a magyar konzul helyszínre érkezéséig a horvát hatóságok szüneteltetik a már lakott épületek kipakolását. Korábban a magyar diplomaták megpróbálták elérni, hogy legalább a berendezett ingatlanok bontási határozatait vizsgálja újra az MZOPUG, de sikertelenül.

A 18 magyar ingatlanon kívül 23 horvát, 6 bosnyák és 1 szlovén ingatlant bontanak el. "A magyar tulajdonú ingatlanok tulajdonosai vásárlással jutottak ingatlanukhoz, amit egy magyar állampolgár alapította horvát cég építettetett" - válaszolta az Index megkeresésére az MZOPUG. A minisztérium véleménye szerint amúgy a Horvátországban ingatlant vásárló vagy házat építő magyar állampolgárok nagy többsége betartja a horvát törvényeket. 

Egy horvátországi ingatlanokkal foglalkozó vállalkozó nyilatkozta a helyzetről: "Az építési törvénynek megfelelő épületekre probláma nélkül lehet fennmaradási engedélyt szerezni. Ezért, illetve az engedélyezés átlagosan egy évig is elhúzódó időtartama miatt bevett szokás az engedély nélküli építkezés."

[ Index ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés