»» ««

1,4 millió dolláros kártérítés

Külföld

Egy búvárbaleset áldozatának családja a túraszervezőtől, a hibás felszerelés gyártójától és forgalmazójától is kártérítést kap.

A 42 esztendős Susan Lovejoy 2003. áprilisában vesztette életét egy búvárbalesetben Hawaii szigetén. A mellény hibája és saját tapasztalatlansága miatt került olyan helyzetbe, hogy menteni kellett, ám a segítség későn érkezett. A Waikikiben működő AquaZone Inc. 400,000 dollárt, a mellényt gyártó Sheiko PKS Inc. 300,000-et, a forgalmazó 700,000-et kell, hogy fizessen családtagjainak a bíróság ítélete szerint.

A végzetes napon Susan Lovejoy férje és lánya társaságában, egy nyolc fős búvárcsoport tagjaként indult merülésre, a csoportot egy oktató vezette. Nagyjából 3 méter mélységben vette észre, hogy a mellény nem képes semleges lebegőképesség állapotában tartani, kétségbeesetten kezdett a felszín felé úszni, de ehelyett mélyebbre süllyedt. Az oktató 10 méter mélységből vitte a felszínre, de az áldozatot már nem sikerült újraéleszteni.

Az ügyvéd szerint ha több kísérője lett volna a csoportnak, talán észre lehetett volna korábban venni, mi történik, és a baleset nem lett volna végzetes, annak ellenére, hogy a mellény hibás volt. Az is elhangzott, hogy a Parti őrség vizsgálata szerint is a csoport nem megfelelő felügyelete vezetett a balesethez.

[ CDNN ]

Kapcsolódó írás: A búvárbalesetek okait vizsgálták Kanadában


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Samadai / Dolphin Reef

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa delfin legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés