»» ««

Mini-szafari Egyiptomban

(Hirdetés)

Egyiptomba jellemzően vagy szafarizni, vagy napi kihajózásos merülésekre utaznak a búvárok. Ám van, aki idegengedik a sok hajózástól, viszont szeretne a már ismert helyek mellett máshova is eljutni. Számukra kínál alternatívát a Deep Dreams Diving Club.

A Vörös-tenger még manapság is a legkönnyebben elérhető, kedvező árú, mégis igazán szép merülőhelyeket kínáló úticél a magyar búvárok számára. Aki már járt ott, szívesen emlékszik vissza a csodálatos korallkertekre, és újból visszavágyik. Aki még nem volt Egyiptomban, az pedig általában arra gyűjt, hogy eljuthasson oda. Általában néhány tipikus utazási lehetőség van, egy hetes, napi kihajózásos túra, vagy búvárszafari a legjellemzőbb, ha valaki a Budapestről közvetlenül elérhető Hurghadát választja. Ám van más megoldás is a Vörös-tenger szépségeinek felfedezésére.

A Deep Dreams búvárbázis saját hajójának kabinjaiban ugyanis alvási lehetőség van, tehát egy hetes túra esetén a vendégek igényei szerint megoldható, hogy a hajó egy-egy éjszakát kinn töltsön a tengeren, és így Hurghadától távolabb eső helyeken merülhetnek a búvárok. Így kombinálni lehet a túra során a legismertebb, legjobb hurghadai merülőhelyek merülését az olyan roncsok meglátogatásával, mint a Thistlegorm, a Giannis D vagy a Salem Express. A túra során ennek megfelelően a város forgatagára kíváncsi búvárok a szárazföldön tölthetik az estéik többségét, miközben a nappalokat a búvárkodásnak szentelik. A magyar résztulajdonú, hivatalos engedéllyel működő hurghadai Deep Dreams bázis magyar oktatói és segítői pedig az utazás teljes lebonyolításában segítségére vannak a búvároknak, például a szállások terén is tanácsokkal tudnak szolgálni.

Ugyanis a szállást illetően is több alternatíva létezik, a különféle kategóriájú hotelek mellett akár a kikötőben horgonyzó, ez év elején felújított hajón is megszállhatnak a búvárok, ahol teljes ellátást kapnak igen kedvező áron. E megoldással teljesen rugalmasan indulhat a hajó a merülőhelyekre, és a tengeren alvásos mini-szafarik bonyolítása is egyszerűbb, nincs szükség hajnali transzferre. A vendégek egyszerre érezhetik magukat a tengeren és a szárazföldön. Azaz lehetőség van arra, hogy a búvárok a miniszafari esetében a hajón töltött este mellett a többi napon is a hajón aludjanak, miközben a legénység gondoskodik ellátásukról, napi háromszori étkezéssel, korlátlan üdítőfogyaszással. Ám szállásként természetesen a bázishoz közel eső, minőségi, kedvező áru hotelt is tudnak kínálni.

Érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban felújított hajó új kompresszort és generátort is kapott, és a fedélzeten is lehetőség van nitrox töltésére. Így a búvárok minden igényét kielégítő, saját hajó akár északi vagy safagai szafarik lebonyolítására is alkalmas.

Van még egy nem elhanyagolható előnye a Deep Dreams által kínált egy hetes túráknak. Kisebb baráti társaságok, akik önállóan nem tudnának egy nagy szafarihajót megtölteni, netán eltérő tapasztalatú búvárok vannak a csapatban, már 8 főtől élhetnek ezzel a lehetőséggel. A búvárbázis magára vállal minden szervezési feladatot a repülőjegyek beszerzésétől a hotelfoglalásig, akár csak azokra az éjszakákra is, amiket nem a hajón töltenek a vendégek. A búvárok feladata elsősorban az, hogy igényeik szerint kitalálják a programot - és jól érezzék magukat! Hasonló módon várják a túraszervezők érdeklődését is speciális ajánlatokkal.

Remélhetően mind több búvár ismerheti meg a jövőben a Deep Dreams Diving Club szolgáltatásait, és segítségükkel a Vörös-tenger néhány fantasztikus merülőhelyét.

Kapcsolódó link: Deep Dreams Diving Club
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés