»» ««

Több ezer tonna olaj ömlött ki az Indiai Óceánon

Környezetvédelem

Legalább 4500 tonna nyers olaj ömlött ki egy japán tankhajóból az Indiai Óceánon - közölte a hajó tulajdonosa. A társaság nem tervez semmilyen különleges akciót a szennyezés eltüntetésére, mert arra szerintük nincs szükség.

A Bright Artemis nevű olajszállító a Bengál-öbölben szenvedett balesetet nagyjából 400 kilométerre nyugatra Szumátra szigetétől. Az olajszállítót üzemelő társaság nem tervez semmiféle különleges tisztítási akciót: arra számítanak, hogy az óceán magától megoldja a problémát. Mint azt a szóvivő elmondta, a hajó úgynevezett "könnyű olajat" szállított, ami jól párolog, illetve a maradék még a héten le fog süllyedni a tengerfenékre.

A negyed millió tonna olajat szállító hajó akkor sérült meg, amikor egy lángokban álló szingapúri teherhajó legénységét próbálta menteni. A művelet közben a két jármű véletlenül összeütközött, ami miatt az olajszállító jobb oldalán egy öt méter hosszú és egy egy méter széles lyuk keletkezett. A teherhajó legénységét végül egy másik jármű vette fel később a fedélzetére.

A balesetben senki sem sérült meg - közölte az olajszállítót üzemeltető társaság szóvivője. Azt is elmondta, hogy miután a szivárgás megszűnt, a tanker folytatta útját Japán felé, mivel a sérülése nem volt olyan súlyos, hogy attól keljen félni: elsüllyed a hajó.

[ uno.hu ]

Kapcsolódó írás: 2 millió dolláros kár az odesszai kikötőben


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés