»» ««

Megjelent a Submarine 2006 szeptemberi száma

(Hirdetés)

Újságosoknál a SUBMARINE Búvármagazin VII. évfolyam 4. (30.) 2006 augusztus-szeptember száma.

Tartalom:

Cápalesen Utilán
2006 - a D6 éve
Szétnéztünk a felszereléspiacon
Hogyan válasszunk iskolát és oktatót? - Tanácsok "újszülött" búvároknak
Gazdagítsd a merülésed!
Érdekességek Neptun isten birodalmából - Az óriáskagyló titkaiból
Valahol a világ végén - Uepi szigete
Tappancs, pipa, hallátó - Az utolsó felvonás
Vídámpark a Maldívokon
Exkluzív helyzetjelentés - "Az új görög búvártörvényről"
A csodálatos Adria
A Paradicsom visszavár
Amák titka
Irodalmi ásatások búvároknak - "Korallhalászat az Adriában"
Z. Vincze Györgyre emlékezünk
Kishírek a nagyvilágból - (a divecenter.hu rovata)
Búvársport - XX. Nyílt Tájékozódási Búvárúszó Európa-Bajnokság
A National Geographic Channel filmbemutatói
Kék Mélység
SUBMARINE Búvárfotós Verseny


Kedves SUBMARINE Olvasó!

Talán nem veszi szentségtörésnek a kedves Olvasó, ha a magazin borítóján nem egy pazar víz alatti felvétellel kápráztatjuk el. A SUBMARINE történetében egyszer már előfordult, hogy nem a Kék Mélység világából választottunk attraktív, szemet vonzó alkotást, de akkor az első magyar könnyűbúvár, Rádai Ödön előtt tisztelegtünk, ahogy korabeli búvárfelszerelésében a borítóra "emeltük". Bár most is az említett Kék Mélység inspirált, hiszen "Ernő", sokunk kedvence, az azonos című film kockáiról lépett elénk, és igyekszik a hűs habok közé. Köszönet érte a filmforgalmazónak, aki az akciófilmek dömpingjében vette a bátorságot, hogy egy rendkívűl igényes és színvonalas víz alatti mozival rukkoljon elő, ezzel is közelebb hozva a Kék Mélység csodáját a nem búvár közönség számára is. Mi pedig, akik már jártunk a Kék Mélység varázslatos tisztásain, most a szárazföldön élhetjük át újra azt a csodát, melyet a víz alatti világban tett látogatásainkból már ismerünk. A film olyan helyekre is elviszi a nézőt, mint a Falkland-szigetek, Costa Rica, Ascension sziget, Yap & Palau, Azori-szigetek, Belize, hogy csak néhányat említsek az eddig még ismeretlen, magyar búvárok számára legalábbis jórészt "szűz" helyek közül. De aki már járt ezeken, vagy ehhez hasonló Paradicsomokban, és mindeddig titkolta, kérem, hogy rebbentse fel a fátylat, és a SUBMARINE hasábjain ossza meg élményeit a búvártársakkal.
Apropó, Paradicsom. Milyen szubjektív is, hogy ki mit tekint paradicsomi állapotoknak. Nincs kétségem, hogy Salamon-szigeteken járt búvártársunk, Dakó Tibor számára ez a "mennyei hely", most éppen Uepi-szigeteki élményeit mesélte el szerkesztőségünknek. Bár ebbe az örömbe gyanítom nem tartozik bele a Honiarán tett dekokamra látogatás. Más a Paradicsomot Utilán kereste egy cetcápa túra keretében, és noha Molnár Attila randevúja ezúttal elmaradt a termetes jószággal, számos szép találkozás kárpótolta búvárfotósunkat.
Egy időre elszólítja a kötelesség Szepesházi Andrást, aki egy búcsúopusszal örvendezteti meg a "szórakoztató búvárirodalom" rajongóit. Ha Szepinek kéne berajzolni a térképen, hogy hol található a Paradicsom, minden bizonnyal ceruzája a thai vizeket karikázná be.
Szegedi búvárbarátaink, Cseh Lívia és Attila a "klasszikus" helyszínre esküsznek. A maldív-szigeteki vízi vidámparkot cápáival, kapitális Napóleonhalaival, de még kellemetlen meglepetéseivel együtt is örökre szívükbe zárták.
Ágh Csaba az Adrián talált a testi-lelki felüdülésre és feltöltödésre, Kovács Zoltán pedig Safagába és Marsa Alamba utazott, hogy egy remek hangulatú paradicsomi túrájának izgalmas találkozásait ossza meg velünk.

Nekem pedig sikerült azt az örökérvényű bölcsességet megállapítanom, hogy: a Paradicsom ott van, ahol merülni tudunk ...

Búvárbaráti üdvözlettel

Herold István
főszerkesztő
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés