»» ««

Sztrájkolnának a mélytengeri búvárok

Egyéb

Az Északi-tenger olaj- és gázkútjain dolgozó ipari búvárok úgy döntöttek, elutasítják a szerintük alacsony fizetésemelési ajánlatot.

A 640 szavazattal, 2 ellenében meghozott döntés több, mint 800 embert (búvárokat és kiszolgáló személyzetet) érint. A szakszervezet szerint csakis egy nagyon megemelt ajánlat akadályozhatja meg a november 1-én kezdődő sztrájkot.

Az Egyesült Királyság búvárait tömörítő RMT szakszervezet szerint a búvárok a legveszélyesebb munkát végzik az olajfúró-kutaknál, ám ehhez képest a fizetésemelések elég mérsékeltek voltak az utóbbi években. Ezért követelnek 50 százalékos béremelést a megajánlott 15 százalék helyett. A szakszervezeti vezetők abban bíznak, hogy a munkáltatók az elutasításra szavazók elsöprő többsége láttán majd rájönnek, mennyire dühösek a szakszervezet tagjai.

A szakszervezet egyik vezetője kijelentette, hogy a búvárok elkötelezettek a követeléseik kiharcolásában bármilyen eszközzel. Ehhez megkapják a lehető legtöbb támogatást külföldi társszervezeteiktől is. Most a munkaadókon a sor, hogy egy komolyabb ajánlattal álljanak elő. A sztrájk akár meg is béníthatja az északi-tengeri kitermeléseket.

[ RMT ]

Kapcsolódó írás: 610 méter mélyre merült egy katonai búvár


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Elphinstone

Egypt, Red Sea

16/23 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) nehéz körülmények
max: 43m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágcápa teknős delfin legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés