»» ««

Megrongálódott a Numidia maradványa

Vörös-tenger

A népszerű Vörös-tengeri roncsról eltűnt az egyik jól ismert mozdonyalkatrész, amikor az egyik szafarihajó ahhoz kötött ki.

Az egy tengelyen levő hatalmas kerékpár jól ismert látványa fogadta a búvárokat, miután a Brothers-szigeteknél lemerültek a Numidia roncsához. Az 1901-ben elsüllyedt angol teherhajó merülése sokak számára jelentett emlékezetes élményt. A hajó különféle vasúti eszközöket szállított volna Nagy-Britanniából Indiába.

A Big Brother melletti meredek falon szétszóródott maradványok 8 és 80 méter között nyugszanak, ám szerencsére ezek többbsége 20 méternél sekélyebb vízben található. A nagy kerekek voltak az elsők, amit a búvárok megpillanthattak - egészen idáig. A Royal Evolution szafarihajó videósa, Simon Gardener arról számolt be, hogy az eltűnésük egy másik hajó lekötése után következett be. Valószínűleg a hullámokon mozgó hajó kötelénél fogva elmozdította a kerékpárt, és az egyszerűen lecsúszott a fal mentén, a hobbibúvárok számára elérhetetlen mélységbe.

[ Divernet ]

Kapcsolódó írás: Öt új roncs a Vörös-tengeren


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shellharbour - The Gutter

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelycsikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés