»» ««

Holland segítséggel tisztul a tatai Öreg-tó

Környezetvédelem

A tatai Öreg-tó és az Által-ér helyreállítási programjának támogatására kötött megállapodást Tata és holland partnervárosa, Alkmaar önkormányzata, az Által-ér Szövetség és az IVN HAL civil környezetvédelmi egyesület.

"A tó rehabilitációs programja kiemelt helyet kapott a kormányprogramban és a régiós nagyprojektek listáján. A tó és környezetének megtisztítása érdekében EU-s pályázatot készítünk és ehhez kapunk szakmai segítséget a hollandiai partnervárostól" - nyilatkozta az aláírást követően Tóth András országgyűlési képviselő, az Által-ér Szövetség elnöke.

Az Öreg-tó helyreállításának és turisztikai fejlesztési terveinek elkészítését tavaly 15 millió forinttal támogatta a Közép-Dunántúli Régió fejlesztési tanácsa, a város pedig hétmillióval járult hozzá költségekhez. A program legköltségesebb - közel ötmilliárd forintba kerülő - része, az Öreg-tó iszapkotrása. Az elmúlt ötven évben körülbelül egymillió köbméter, műtrágyákkal szennyezett anyag gyűlt fel a tóban. Amíg ezt el nem távolítják, addig nincs jelentős hatása a tóba jutó víz tisztításának.

A Tatabánya felől érkező Által-eret először egy húszhektáros tavon vezetnék keresztül. A tervek szerint a biológiai szűrőmező közel 90 százalékos hatásfokkal természetes módon tisztítaná meg az Öreg-tóba torkolló patakot.

[ National Geographic ]

Kapcsolódó írás: A hazai tavak biológiájáról röviden


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Cannon Reef (Sha´ab Bagul, Little Italy)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés