»» ««

Újabb dekókamra Dahabban

Vörös-tenger

A múlt hónapban adták át a Sínai-félsziget népszerű úticéljának új dekompressziós kamráját.

A kilenc személyes kamra olasz gyártmány, Drass-Galeazzi típusú szerkezet. Az immár levizsgáztatott kamrát kitűnő állapotúnak minősítette Dr Adel Taher, a Sharm El Sheik-i hiperbár központ igazgatója.

Dahab a magyar búvárok által is kifejezetten kedvelt úticél, a híres Blue Hole merülőhely viszont már több baleset helyszíne is volt. Az esetlegesen dekompressziós kezelésre szoruló búvároknak korábban 100 kilométert kellett utazni, hogy Sharmban kezelni lehessen őket, tehát az új kamra mindenképpen növeli a biztonságot.

Közben a turizmusért felelős egyiptomi miniszter azt is bejelentette, hogy nemzetközi tendert írnak ki egy új dekókamra felépítésére Sharm El Sheik városában, ami enyhíti a már meglévő egészségügyi központ terhelését.

Érdemes hozzátenni az eredeti hírhez, hogy 2005. szeptembere óta már működik egy kamra Dahabban a DECO International egyiptomi-német cég üzemeltetésében, akik El Gounában, Safagában és Marsa Alamban is üzemeltetnek kamrát, és a közeljövőben két újabbat szándékoznak felállítani, mint azt Dr. Fadel Fayoumi megírta nekünk érdeklődésünkre. Hozzátette, szorosan együttműködnek a DAN-nel, valamint a német haditengerészet és a hamburgi egyetem szakembereivel.

[ A DIVE magazin híre nyomán ]

Kapcsolódó írások:
Dekókamra nyílt Marsa Shagrában
Mélységbe zárva


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés