»» ««

Ismét elveszett két búvár

Vörös-tenger

50 órán át kerestek 2 búvárt a Vörös-tengeren, miután egy reggeli merülésből nem tértek vissza a hajóra.

Szeptember 13-án egy szafarihajóról a csapat a reggeli merülés hajtotta végre a Kingstone (más néven Sarah H) roncsnál Shag Rock-nál. Köztük volt egy tapasztalt páros, egyikük oktató és technikai búvár, aki több éve a Vörös-tengeren dolgozik, míg társa egy 180 merüléses mentőbúvár. A merülési terv szerint maximum 20 méter mélyen 60 perces merülést hajt végre a csapat, de a két búvár közvetlen a merülés elején különvált a csapattól és eltávolodott a roncstól.

Miután a csapat többi tagja a merülést a terv szerint befejezve a fedélzetre kerül, észrevették a hiányzó párost. A hajó két saját zodiac segítségével azonnal megkezdte a búvárok keresését, amihez a többi közelben lévő szafarihajó csónakjai is csatlakoztak. Miután a keresés nem járt sikerrel, értesítették a térségben lévő összes hajót.

A hurghadai partiőrség kutató hajót küldött a területre, de a páros nem került elő napnyugtáig, amikor a keresést felfüggesztették világosodásig. Másnap reggel helikopterekkel bővült a keresés, de nem találták a búvárokat, akikre harmadnap egy hurghadai helyi halászhajó akadt végül.

A merülés vizsgálata során kiderült, a búvárok a tervezettel ellentétben 34 méter mélyre merültek, ahol a 20 méteres tervezett mélységen nem tapasztalt erős áramlásba kerültek. A bajt tetőzte, egyiküknek elszakadt az uszonypántja, így végül a páros távol a zátonytól a kékben tudott csak a felszínre emelkedni. A 4-6 méteres hullámok miatt hiába integettel a jezőbójával, lámpával, 4 órán keresztül sodródtak, míg végül látva a hajók távolodását a zátonyra húzódtak, ahol az éjszakát töltötték.

Másnap a átvágtak a zátonyon, és a roncs közelében töltötték a napot, míg harmadnap dél körül a halászhajó felvette őket. A legénységnél szerencsére volt mobil telefon, amivel értesítették a partiőrséget, így a keresés leállították.

A búvárok az affért enyhébb - főleg a korallok okozta - sérülésekkel megúszták, és másnap újra csatlakoztak a csoportjukhoz.

[ h2o ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés