»» ««

Egyetemi búvárklub az élővilágért

Környezetvédelem

A kalifornai UC Davis egyetem hallgatói az egész partszakaszon szeretnének szemétszedést szervezni.

Sok begyűjtött "lelet" lett a Monterey Bay merülésének végeredménye, ám erre a zsákmányra éppen nem számítunk a tengerben. Mint Jennifer Renzullo elmondta: "Találtunk horgokat, műanyag hálókat, vékony köteleket, biciklit és mindenféle egyéb cuccot."

Jennifer egy hattagú csapat tagja, akik közül öten búvárok. ők a következő két hónapban San Franciscótól egészen a mexikói határig utaznak. A fiatalok az UC Davis egyik közösségének, a SeaDoc Society-nek a tagjai, akik a tengerfenékről kívánják begyűjteni a különféle hulladékokat.

Sue Campbell, a Monterey SPCA képviseletében mesélt arról, hogy szervezetüket legalább havonta egyszer riasztják olyan madár vagy fóka mentésére, ami hálóba vagy kötélbe gabalyodott. Mint elmondta, ez az állatok számára egyenlő a lassú, kínszenvedéssel teli halálos ítélettel.

Kedden két búvár gázolt a Monterey Bay vizébe, hogy ezeket a veszélyes köteleket és horgokat begyűjtsék. "Nagyszerűen érzem magam attól, hogy ilyenben veszek részt", mondta el Jennifer Kurushima. "Mint lelkes könnyűbúvár, magam is gyakran látok kötelekbe gabalyodott élőlényeket, és ezek az élővilág mellett a kedvtelési búvárokra is veszélyesek lehetnek."

Noha a közelmúltban egy hasonló akcióban 10 tonna halászfelszerelést gyűjtöttek össze Santa Barbara közelében, ez az első olyan kezdeményezés, ami Kalifornia teljes partvonalára kiterjed. A diákok a következő állomásként San Francisco körzetében dolgoznak majd, hogy az Imperial Beach-et tegyék tisztábbá.

[ News10.net ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Rosalie Moller Wreck

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés