»» ««

Bali ajánló: Blue Season Bali

Utazási élmények
1/2. oldal

A három hetes Bali körút első állomása egy búvárközpont a nagyváros szívében, közel a fővárosokhoz, a strandokhoz és a merülőhelyekhez egyaránt.

Három hét, négy helyszín- Bali minden fontosabb búvár régióját körbelátogattuk, hogy bemutathassuk nektek és képet adjunk a sziget sokszínű víz alatti arcáról.

A Blue Season Bali csapatát különösen ajánlom azoknak, akik Nusa Penidára keresnek gyors és komfortos hajót, de a bázis segítségével napi túraként megnézhetjük a többi népszerű merülő térségeket is északon. Jó szívvel ajánlom azoknak is, akik nem elsősorban búvárkodni, hanem családi nyaralásra érkeznek a szigetre, ám szeretnének néhányat merülni is a családi programok mellett. Kérésre mindent megszerveznek nekünk, a búvárprogramon túl is akár az egész nyaralásunkat rájuk bízhatjuk.

Bali szigeteki túránk első állomásául Sanur városát választottuk, szűk egy óra autóútra a nemzetközi reptértől, és a népszerű turistaközpont Kutától. Vendéglátónk a Blue Season Bali öt csillagos PADI IDC búvárközpont irodát tart fent Sanur belvárosában és Kuta frekventált helyén, de természetesen ahogy mi is tettük, interneten is kapcsolatba léphetünk velük.
A bázis teljes körű szolgáltatást nyújt a szigetre látogató búvárok számára, még úgynevezett reptér-reptér szervezést is vállalnak, ami azt jelenti, hogy érkezéskor vár minket a transzfer, intézik a nekünk árban és minőségben megfelelő szállásfoglalást, ha igényeljük akár a felszíni nevezetességek meglátogatását is, és persze a merüléseket. A nyaralás végén pedig a reptéren vehetünk tőlük búcsút. Szállásfoglalás alatt nem csak Sanurt kell érteni, tudnak ajánlani szállásokat a sziget minden részében, így akár a teljes itt tartózkodás terhét leveszik vállunkról.

A Blue Season Bali sanuri bázisa öt csillagos, tehát a legmagasabb minősítésű bázis. A biztonságos merülést emellett ingyenes búvárbiztosítás is garantálja, ami minden itt merülő búvárra, sznorkelesre is kiterjed. A bázis hangulatos, kedves kis zöld sziget a városban, szépen gondozott füves kerttel, kis búvárbolttal ha valamit otthon hagytunk, és persze a napi működéshez szükséges infrastruktúrával. Lehetőségünk van nitrox és levegő töltetésére, bérelhetünk felszerelést Seaquest mellények, Aqualung reduktorok és Suunto búvárkomputerek formájában. A felszerelések közül a ruhák és neoprén cuccok évente, a mellény, reduktor maximum kétévente cserélődnek, de ezeket is félévente szervizelik, tehát igen jó minőségű és állapotú bérelhető felszerelést kapunk. Említésre méltó, hogy Balin ma még ritkaságként ún. "diós", tehát DIN-re visszaalakítható palackokat használnak. A bázison igen magas szintű oktatás is zajlik, és mivel IDC, rendszeresen búvároktató képzés is történik- ott tartózkodásunk idején is épp indult egy.

Kimondott bázisszállás nincs, ellenben a központi elhelyezkedésének köszönhető rövid transzferekkel elérik a déli rész fontosabb térségei, mint Kuta, Denpasar vagy akár Ubud szállodáit.

A bázis életében fontos szerepet kap a 15 méteres Bali Ocean II. névre hallgató, 500 lóerős motorral és modern biztonsági berendezésekkel felszerelt hajó. Az akár 14 három merüléses búvár kényelmes szállítására alkalmas, kimondottan búvárkodásra épült villámgyors hajó segítségével elsőként érkezhetünk a városból könnyen elérhető népszerű Nusa Penida és Lembogan szigetek híres merülőhelyeihez.
A hajón az általam eddig tapasztalt legbőségesebb kiszolgálást kapjuk, kezdve a gyors motoroknak köszönhető rövid hajóúttal, folytatva, hogy három merülést kapunk a pénzünkért a legjobb merülőhelyeken, mint a Crystal Bay, Manta Point, SD, stb. (legtöbb charterhajó kettőt merültet csak, és nem mindig a legjobb helyeken). A merülésekhez az átszerelést a személyzet végzi, délben ebédet kapunk, választhatunk szendvics, vagy a helyi sültrizs-sülttészta alapú csirkés, saslikos nagyon finom gorengek közül, esetleg muffint. Természetesen korlátlan folyadékpótlás is adott, de a merülés árában benne van a törölköző, sőt a végén még egy előnedvesített arctörlőkendő is a só letörléséhez. A hajón édesvíz is rendelkezésre áll egy gyors zuhanyhoz, vagy a fotós felszerelés elmosására. Merülés után a felszerelést visszaszállítják a bázisra ahol elmossák, szárítják nekünk, egyszóval nagyon komoly, mindenre kiterjedő ellátás van a jó merülések mellé.

A merülések egyrészt a Sanurból gyorsan elérhető híres merülőhelyekre, Nusa Penida és Lembogan szigetére vezetnek, ahol találkozhatunk a híres mola-mola hatalmas példányaival, vagy a Manta Point-nál a több méteres mantaráják táncában gyönyörködhetünk. Nem mellékesen a sziget mint korallzátony is gyönyörű, ámbár sűrűn és változóan áramlásos. A bázis emellett több helyszínes Bali körút csomagokat is készít, illetve külön is elvisz napi túraként Bali népszerű merülőhelyeire. Így merülhetjük a Padangbay melletti kis szigeteket (Gili Tepekong, Biaha, stb) cápa vagy épp mola-mola reményében, elmehetünk Tulamben híres Liberty Roncsához pygmy csikóhalat fotózni, Menjangan szigetére falmerülésekre vagy a makróélővilágnak hódolhatunk PJ (Puri Jati) merülőhelyén (Fotók a túráról).

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés