»» ««

Bali ajánló: Reef Seen Aquatics

Utazási élmények
1/2. oldal

Túránk második állomása egy családias, falusi környezetben lévő, mégis minőségi, általuk szerényen "eco-friendly"-nek nevezett resort és bázis.

Három hét, négy helyszín- Bali minden fontosabb búvár régióját körbelátogattuk, hogy bemutathassuk nektek és képet adjunk a sziget sokszínű víz alatti arcáról.

A Reef Seen Aquatics kis létszámú (10 körüli) vendég tökéletes, emellett környezettudatos kiszolgálására specializált bázis. Itt a magas szállás- és bázisminőség egy családias, "a közösség tagja vagyok" hangulattal párosul, minden értünk és rólunk, személyesen nekünk szól. A változatos merülőhelyek helyben és Menjangan térségében, valamint a sok helyi sajátosság egyedivé és felejthetetlenné teszi az itt töltött napokat.

Pemuterán a sziget észak-nyugati területén lévő kis település, nincs különösebb látványossága ami miatt a hétköznapi turistáknak ide kellene seregleni (hacsak az nem, hogy jobbára kimarad környékbeli az esőkből)- kivéve ha azok búvárok. A település közvetlenül a parton lévő első búvárközpontját egy ausztrál búvár, Chris Brown alapította tizenhét éve, aki az IBM-nél betöltött jól fizető vezetői állását hagyta ott, hogy életét a bázisnak és az ahhoz kapcsolódó tevékenységeknek szentelje.

Chris már a kezdetektől fogva ügyelt arra, hogy a bázis ne az üzletről szóljon elsősorban, igyekszik a helyi, főleg halászatból -addig természetesen dinamitos- élő embereket bevonni, és tanítani a víz alatti világ védelmére, sikerrel. Élete egyik legfontosabb tennének tartja, hogy megtanította az itteni balinézeket arra, hogyan lehet úgy együtt élni a tengerrel, hogy közben a víz alatti élővilág sem szenved maradandó károkat.

A Reef Seen Aquatics az ideérkező búvárok számára öt darab két személyes ökobungit kínál. Akik ennél többre vágynak, vagy családdal érkeznek azoknak közvetlenül a bázis melletti resortokban foglalnak szobát. Az ökobungik alatt ne valami tákolmányra értsünk, a helyi stílusban de holland minőségben épült téglaépületek légkondicionáltak, kényelmes és hatalmas ágyakkal és egy nagyon hangulatos, félig nyitott de tökéletesen felszerelt melegvizes fürdőszobával rendelkeznek.
A bungik kis terasza a szépen gondozott, illatozó virágos fákkal beültetett zöld kertre nyílik, alig néhány lépésre a bázis főépületétől.
A resort főépülete a recepció, a társalgó és a búvárbázis egyben, itt találjuk a felszerelés tárolásra és mosásra, szárításra szolgáló területeket, itt kaphatunk italt, vagy épp jégkrémet- és ha nem bírnánk elviselni a kellemes elszigeteltséget, itt a TV is, DVD-vel és egyebekkel természetesen. Egy hatalmas merülőhely térkép segítségével itt zajlik az eligazítás is a merülések előtt, egyszóval ez a közösségi hely. A harmadik különálló épület egy csöpp terasz asztalokkal, itt fogyaszthatjuk el a szoba árában benne lévő reggelit, esetleg szörfölhetünk az interneten a közeli hotspot segítségével. A bázis előtt nyugágyakat és apró homokos strandot találunk, a tökéletes kikapcsolódást segítendő.

A búvárbázison levegőtöltés van csak, a felszerelést bérlők számára Scubapro reduktorok és Seaquest - Aqualung reduktorok vannak beállítva, sőt néhány DIN palackot is megcsíphetünk. Felszerelésünket a merülések előtt összerakják nekünk, utána szétszedik, gondosan elmossák, hozzák-viszik a hajókra, épp csak a merülést nem csinálják helyettünk.
A Reef Seen Aquatics bázishoz két hajó tartozik. A kisebb, helyi jukong stílusú de annál jóval nagyobb a Reef Runner, amivel a helyi merülőhelyeket érhetjük el, és a nagyobb a Reef Spirit, amiről pedig a Menjangan szigeten lehet kényelmes körülmények között merülni. A Menjanganos napokon két merülés van, ilyenkor a merülések közötti időben víz, üdítő, gyümölcs és az előző nap kiválasztott ebédünk kerül felszolgálásra a hajón, ami az árban benne foglaltatik. A hajó belsejében nagy szivacsos felület várja a ledőlni vágyókat, fent pedig napozhatunk a szünetben vagy a nagyjából egy órás út alatt.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bunny 2008 nov 24. 16:36  
dc-s cikk. Mi mi vagyunk :)
 1. Jules 2008 nov 24. 16:17  
Ki írta a cikket? :-D Azért tessék a szerző nevét is kiírni...

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés