»» ««

Négy új roncs

Külföld

Görögországban fedeztek fel búvárrégészek érdekes maradványokat.

Kréta szigete mellett fedezték fel a négy, korábban nem ismert ókori hajóroncsot: az Irakliói-öböltől 30 kilométerre találták meg a maradványokat a víz mélyén a szakemberek. Az új leletek közé tartozik két római hajó roncsa, az egyik i.sz. 1-2. századbeli krétai amforákat szállított rakományként, a másik 5-7. századi amforákat. A harmadik és a negyedik hajó bizánci amforákat vitt a 8-9. századból.

A leletekre Dia szigettől délre és keletre találtak rá, amit kiemeltek a vízből, azt a partra vitték, konzerválási és további vizsgálati céllal. Ez a kis sziget Irakliótól északra van nagyjából 10 kilométerre. Három modernebb roncsot is találtak, és további négy területen találtak régészeti szempontból érdekes lelőhelyeket. Ezeket a pontokat 2012-ben még alaposabban megvizsgálják a szakemberek. Az expedíció egy szélesebb körű felmérésként indult, ami Kréta, Leszbosz és Tilosz szigetek vizeiben nyugvó maradványok felkutatását célozta.

[ athensnews.gr ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anchor Bay / Popeye Village

Malta

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelyföldközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés