»» ««
Nyomtatás
North Horn
Nagy Korallzátony, Ausztrália (Ausztrália és Új-Zéland)
korallos, trópusi, nyílt víz
zátony 15-40 m. mélyen
szafaris megközelítéskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokzátony merüléscápa legalább 1.5m-es hal
2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 38m, látótáv: 25m felett , áramlás
Ausztrália
Általános: Beutazás útlevéllel. Vízumkötelezettség van érvényben, vízumot elektronikus úton, az utazás előtt kell igényelni. Hivatalos fizetőeszköz az ausztrál dollár (AUD). A déli féltekén a mi telünk számít nyárnak, ezért a legkellemesebb december-március között.
Dekompressziós kamrák: Adelaide, Brisbane, Darwin, Fremantle, Melbourne, Sydney, Townsville, Hobart (Tasmánia). Vészhelyzeti telefonszám: 000 vagy 112, speciális búvár vészhelyzeti szám: 1 800 088 200. Az országban több mérgező sőt halálos faj él felszínen és víz alatt, ezért tájékozódjunk a helyszínen a lehetséges veszélyforrásokról.
» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: Bunny
Új merülés  
2001-05-13 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 28 m , Vízhő: 27 °C , Látótáv: 25m felett
Kiemelt állatok: cápa, legalább 1.5m-es hal
Ez volt a főattrakció, a cápa etetés. Előtte eligazítás, bevezetőnek természetesen a CÁPA című film zenéjét dúdolta a vicces DM. Többször is felhívta a figyelmet, hogy velünk ellentétben a cápák nem látták a filmet, és eszük ágában sincs megtámadni a békés fürdőzőket, búvárokat, ne pánikoljunk. Ennél a merülésnél megint egyszerre mentünk a vízbe, a ceremónia helyszínét talán egy stadionhoz vagy ókori színházhoz tudnám hasonlítani.
Odafele már feltűnt, hogy egy csomó cápa van mindenhol, a DM. beúszott a stadionba, mi körbe ültünk a kövekre mint a box meccs előtt a kilátón elfoglaltuk a helyeinket, rögzítettük magunkat. Tök jó volt körbenézni, ahogy vagy 2 tucat búvár ott ül körben a sziklafalon, középen egy kőtorony, körülötte cápákkal. Miután mindenki leokézott, DM jelzett a csónaknak, ahonnan lánchoz rögzítve leküldték az előre elkészített tonhal fejeket (volt vagy fél méteres csak a fej), a cápák és egy nagy sügér rávetették magukat a láncra, tépték- szaggatták a vasat - illetve a halfejeket persze -, ami kavarodás ott volt, hát az nem semmi. Kb. 10 perc alatt végeztek a fejekkel, szép lassan mindenki elsonfordált, majd amikor a DM úgy látta minden nyugis, egyik állat sem agresszív egy előre megbeszélt spéci jellel jelzett nekünk, hogy beuszhatunk az arénába, illetve mindenki mehet amerre akar amíg a levegője engedi.
Az etetés után úszkáltunk egy picit, élveztük a cápák társaságát, majd találtunk egy barlangot amibe persze beúsztunk.
Cápa etetés, North Horn North Horn North Horn
2001-05-13 (Bunny) Értékelés: könnyű körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 38 m , Vízhő: 27 °C , Látótáv: 25m felett , áramlás
Kiemelt állatok: cápa, legalább 1.5m-es hal
Ez a hely a cápaetetéséről híres, első merüléssel csak felmértük a helyet. Alapvetően jó leszakadásos zátony. Ahogy vízbe tettük a fejünket azonnal feltűnt a rengeteg cápa, mindenfelé ott köröztek a reefshark-ok, de a nagy napóleonok sem hiányoztak. A nyílt vízi kapcsolat miatt itt bármi beeshet, ami nagyvad.
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Ausztrália és Új-Zéland merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Suunto gyorscsatlakozó

Ár: 6.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés