»» ««

Dorogi tótakarítás

Magyarország

Meleg, napfényes szeptember eleji vasárnapon várták a búvárokat a Spartacus SE bázisán.

Albumhoz klikk a képre.
A nemrég nyílt bázison éppen úgy sok munkát kellett elvégezniük az alapítóknak, mint a víz alatt. Kialakították az oktatásra alkalmas trepniket, a kötélpályát, néhány látványosság is a mélybe került, hogy legyen mit látni az élővilág mellett a búvároknak a Palatinus-tó kis öblében.

Ezúttal viszont nem a nézelődés kedvéért merültek a búvárok, hanem nemes célért fogtak össze, szemetet gyűjtöttek a víz alatt. Remélhetően oldalunknak is volt egy kis része abban, hogy ilyen szép számmal jelentek meg a búvárok, szám szerint 63-an regisztráltak. Természetesen a sok és lelkes búvár sok zsák szemetet hozott ki a vízből, elsősorban üdítőspalackok, sörösdobozok kerültek a hálókba, de a szemétgyűjtő halmokon sok már "érték" is felbukkant. A helyi horgászegyesület is aktívan részt vett a munkában, bizonyos partszakaszokra az ő csónakjaikkal jutottak el a búvárok- még olyan is akadt, akit vízibiciklin fuvaroztak a partra. Amikor a munkát befejezték, a búvárok és több tucatnyi kísérőjük, köztük számos gyerek, közös ebéden vehetett részt- kiváló vadpörkölt és gulyás várta a vendégeket. A délután folyamán pedig már az élménymerülésekről szólt a búvárkodás, természetesen a szemétszedés miatt némileg gyengébb látótávolságú vízben.

Az új búvárbázison nem ez volt az egyetlen közösségi rendezvény ebben az évben, a szokásos víz alatti karácsonyfaállítás mellett a jég alá merülésre is sor kerül- feltéve, hogy az időjárás úgy alakul. A mostani rendezvény megvalósulását több támogató segítette: Atlantisz Búvárcentrum, Borsodi Sörgyár Kft., Cressi Magyarország, Divetechnik Kft., Divex Búvár Szakáruház, Hummel pékség, Red Sea Boats Holidays Kft., Sea-Watch Búváráruház, UEF. A médiatámogató a Búvárinfó és a divecenter.hu volt.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 11. Káplán 2011 sze 15. 20:42  
Dolgozom kinn.
 10. kovax 2011 sze 15. 14:08  
asszem akkor kihagyom,elég volt agárdon...:-)
 9. Aladár 2011 sze 13. 09:07  
Micsoda briefing!
 8. Thomasbuvar 2011 sze 13. 08:25  
Készült a tótakarításról egy 14 perces filmanyag a helyi Körzeti TV jóvoltából. Ha valakit érdekel, itt tekinthető meg.
Figyelmeztetés: Végig én jártatom a szám... :)
 7. Imediver 2011 sze 07. 20:59  
nem csak Te,se süti sem pogácsa ,direkt át küldtek minket a tó túloldalára,pedig 15 búvárt és 4 party segítőt vittünk,lehet a létszám miatt ?
A további 6 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés