»» ««

Megtört varázs

Külföld

Szaúd-Arábiában különös dolgokat minősítettek nem víz alá valónak egy szemétszedés után.

Azt már megszokhattuk, hogy egy-egy víz alatti szemétszedés során meglepő dolgokat is találnak a búvárok. A hétköznapi sörösüvegek, konzervdobozk és kóláspalackok mellett az idén ősszel e sorok írója például játék- és igazi fegyverek megtalálását is láthatta, és meglepő számban került mindenki kezébe ócska cipő.

Szaúd-Arábiában másra is odafigyelnek. A búvárok a kormányzati felhívásra rendezett víz alatti szemétszedés során tisztították meg a királyság partszakaszait, és ennek során 22 talizmánt illetve más varázserejű tárgyat találtak, amit átadtak a vallási rendőrségnek további intézkedés céljából. Persze a közel száz résztvevő búvár sok mást is kihozott a vízből: összesen 4 tonnányi hulladékot távolítottak el a tenger fenekéről Tabuk város közelében.

Ezek között volt az a bizonyos 22 tárgy, aminek további sorsáról a helyi újságok beszámoltak. Az illetékes bizottság megviszgálta ezeket és úgy találták, még mindig van hatása némelyiknek, talán pont pont emiatt dobták őket a tengerbe. Nos, ezeket a tárgyakat semlegesítette majd megsemmisítette a hatóság, tehát ezen a téren is eredményesnek mondható volt a szemétszedők munkája.

[ emirates247.com nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boulder City

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 19m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés