»» ««

Építkezés zátonyra

Környezetvédelem

A szállodafejlesztéseknek sok korall esik áldozatul Thaiföldön.

(C) Phuket Marine Biological CentreA Phuket tartományban zajló építkezések szigorú kontrolljáról döntötte, miután kiderült, hogy az eldózerolt föld jelentős része a korallzátonyokon kötött ki, nagy károkat okozva. Állítólag a Phuketet körülvevő 250 négyzetkilométernyi korallzátonyra került törmelék a Phuket Marine Biological Centre tanulmánya szernt. Az Ao Tang Khenhez közel eső korallzátonyok régebben egészségesek voltak, ám ma már sok helyen nyoma sincs a koralloknak, egy kikötő és három hotel felépítésének szomorú következményeként.

Az utóbbi öt évben ugyanis Phuket nagy ingatlanfejlesztéseket indítottak be. Több mint 100 partmenti és hegyvidéki területen adtak ki engedélyeket, különösen Patong, Ka Ta, Karon és Kamala körzetében. Egy szakértő szerint a földmunkák után az üledék vízbe jutása ráadásul tovább gyorsul. Ezért folyamatosan ellenőrzik a leginkább veszélyeztetettnek számító részeken az élővilág állapotát.

A hatósághoz is eljutottak a hírek a tengerbe jutó homokról és építőanyagról, amelyek belepik a korallokat. Úgy vélik, hosszú távon teljesen eltűnthetnek az itteni tengeri élőhelyek. Ezért mostantól megpróbálnak szigorúbban ellenőrizni, odafigyelnek az építkezésekre, és a helyi szervek figyelmét is felhívták a problémára.

[ nationmultimedia.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés