»» ««

543 kiló szemét

Környezetvédelem

Vannak, akik még mindig óriási szeméttelepnek nézik a tengert.

Borneo szigetén, Sabah keleti partszakaszán a búvárok Billean és Tegaipil szigetek közelében szedtek szemetet, ám nem csak a hulladék miatt volt elkeserítő élmény a merülés: amikor az egyik zátonyról beszakadt halászhálót távolítottak el, egy élettelen, veszélyeztetett Hawksbill teknőst találtak.

A háló minden bizonnyal egy halászhajóról szakadt le a 35 résztvevő egyikének elmondása szerint, majd a szabadon sodródó háló egy zátonyba akadt. Természetesen sok más szemetet is találtak a mélyben, így többek között műanyag palackokat és dobozokat, köteleket, papucsokat és üveget, és a parton is sok hulladékot gyűjtöttek. Összesen 543 kiló szemetet szedtek össze az önkéntesek.

A Sabah Wildlife Department képviselője, Rashid Saburi szerint sokan még mindig úgy kezelik az óceánt, mint egy hatalmas szeméttelepet. A szervező nonprofit szervezet mellett részt vett a munkában a malajziai tengeri környezetvédelmi ügynökség és egy helyi búvárbázis is. A szemétszedés a Project Aware által világszerte meghirdetett környezetvédelmi eseménysorozathoz kapcsolódott.

A cél az lenne, hogy visszaszorítsák a folyók és tengerek szennyezését, és az emberek jelentős része tisztában van vele, hogy tenni kellene valamit, ám az akciókban mégis kevesen vesznek részt. Pedig eredményeket csak akkor lehet elérni, ha mindenki szívén viseli az élővilág sorsát.

[ thestar.com.ny ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés