»» ««

Veszélyes hálót távolítottak el

Külföld

Brit búvárok úgy döntöttek, hogy leszedik Cornwall egyik népszerű roncsáról a rátekeredett, balesetveszélyes halászhálót még a búváridény kezdete előtt.

Hat főből álló csapat indult az SS Stanwood roncsához, hogy levágják a műanyagból készült, nagyjából 15 méter hosszú és 2 méter széles hálót. A küldetést Shaun Beedie szervezte, aki a Redeemer búvárhajót üzemelteti, illetve Colin Fairhurst a Penryn´s Seaways Diving részéről.

Az egyik búvár, Neil Pope elmondta a Divernetnek, hogy a háló egyik végét a levágás után emelőbójához kötötték, és ahogy az a felszínre emelkedett, az aljzatról még jó nagy darabot vitt magával. A felkavart aljzat miatti rossz látótávolságú vízben a búvárok előrementek a háló másik végéhez. Ezt szintén bójához kötve emelték ki. Ezek után a felszínre emelkedve már könnyű dolog volt kiszedni a hálót a vízből.

A hasonló beszakadt hálók eltávolítását nem üdvözli egyértelműen a búvárok közössége. Sokak szerint ez egy egyértelmű veszélyforrás, míg mások szerint látványosabbá teszi a roncsokat. Neil Pope álláspontja szilárd: "Ha a látás rossz odalenn és egy búvár beleakad a hálóba - nos, ezt a szituációt még elképzelni is rossz. Nem meglepő módon senki nem vállalja a felelősséget ezekért a hálókért."

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Pulau Urun, North-East

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés